Dièsel
Motor 07/05/2018

Nissan abandonarà els motors dièsel el 2022

El fabricant nipó se suma a Toyota, Volvo i Porsche en la transició dels motors dièsel als propulsors híbrids i elèctrics

Ferran Vital
2 min
Nissan ven els 100 primers Leaf abans d’arribar al concessionari

Les vendes de cotxes dièsel estan tocant mínims mai vistos al segle XXI. A Europa, tradicional feu d’aquest combustible, el dièsel només va obtenir un 47% de la quota de mercat, i aquest mes de març les vendes de cotxes dièsel només han representat el 37% de les vendes de cotxes nous al mercat espanyol.

Aquesta realitat ha portat els japonesos de Nissan a prescindir de les mecàniques dièsel a partir de l’any 2022, segons informa el portal Automotive News. La retirada dels cotxes dièsel del mercat al Vell Continent serà gradual i progressiva, amb l’objectiu de cedir tot el protagonisme a cotxes totalment elèctrics com ara el flamant Leaf i la versió elèctrica de la seva furgoneta comercial e-NV200, que Nissan fabrica a Catalunya, i anar més enllà amb l'aparició de nous models elèctrics durant els pròxims tres anys.

Nissan IMx KURO concept

Molt probablement el pròxim cotxe elèctric de Nissan serà un SUV de moment anomenat IMx Concept, que, utilitzant la mateixa plataforma del Leaf, promet arribar a una autonomia de més de 450 quilòmetres i tracció a les quatre rodes gràcies a dos motors elèctrics (un sobre cada eix). Nissan ha anunciat que l'IMx no és tan sols un prototip, sinó la base d'un cotxe que es fabricarà en un futur no gaire llunyà, i que podria ser el Qashqai del futur.

L’abandonament del dièsel per part de Nissan també afectarà la seva filial de luxe Infiniti, que ja treballa per assolir l’objectiu que la meitat de les seves vendes siguin de cotxes totalment elèctrics el 2025.

stats