Reportatge
Motor Novetats 23/07/2020

Nikola Motor: una còpia de Tesla?

Alternativa real a Tesla o venedors de fum? Nikola és la nova companyia que vol fer ombra a Tesla i que obrirà la seva pròpia fàbrica aquest juliol

Ferran Vital
2 min
Nikola Badger

Moltes companyies i start-ups intenten copiar l'èxit de Tesla, però Nikola sembla que està a un altre nivell. D'entrada, fa servir el nom de pila del genial inventor serbi Nikola Tesla, cosa que ja és tota una declaració d'intencions (i potser una petita declaració de guerra al fabricant californià).

Nikola ja ha anunciat alguns models, com el camió Nikola Tre (del qual ja vam parlar fa uns mesos) i una camioneta o pick-up anomenada Badger que funcionarà amb una pila d'hidrogen i que vol atacar directament la polèmica camioneta Tesla Cybertruck i la futura versió elèctrica del Ford F-150.

Aquest fabricant de vehicles de zero emissions ja ha anunciat la data d'inici de construcció de la seva primera fàbrica a Coolidge, a l'estat d'Arizona, el 23 de juliol vinent. Segons afirma el fundador de Nikola, el nord-americà Trevor Milton, aquesta planta fabricarà més de 35.000 camions cada any quan estigui del tot operativa.

Trevor Milton, un altre Elon Musk?

Trevor Milton és el president i fundador de Nikola, i també és un empresari controvertit. Fill d'un operari ferroviari nascut a Utah i membre actiu de la comunitat mormona, no va acabar els estudis universitaris i ha fet fortuna en diverses iniciatives i empreses relacionades amb els sistemes de combustió híbrids i combustibles alternatius. També va intentar seguir l'èxit d'Amazon creant la seva pròpia companyia de comerç electrònic, però va fracassar.

El segment dels camions ecològics és l'espai on Nikola vol trobar el seu espai propi, amb fins a tres models de cabina diferents que volen convertir-se en alternatives reals i pràctiques en el món del transport.

Nikola Two

De fet Nikola sembla que no és cap broma: de moment ja treballa amb la multinacional Iveco mitjançant la filial CNH Industrial en el desenvolupament de tecnologies de propulsió d'hidrogen per a camions i vehicles de transport.

Encara és molt aviat per saber si Nikola Motors serà una alternativa real a Tesla, ja que no són poques les veus autoritzades del segment que critiquen l'excessiu marcatge individual a Tesla, al qui sembla voler copiar tots els passos, però de moment aquesta start-up ja ha aconseguit cridar l'atenció de molts inversors, que confien en el potencial de creixement de la companyia.

stats