Motos
Motor Novetats 03/09/2020

Montesa celebra el seu 75è aniversari amb la Cota 301RR

La mítica marca catalana renovarà la seva Cota 301RR amb una exclusiva sèrie per celebrar el seu 75è aniversari

Ara Motor
2 min
Montesa celebra el seu 75è aniversari amb la Cota 301RR

El 2021 Montesa celebrarà els seus primers 75 anys d’història. Per celebrar aquesta efemèride els de Santa Perpètua de Mogoda han anunciat una sèrie exclusiva que només estarà disponible al llarg del 2021 i que suposa una evolució de la Cota 301RR.

Cota 301RR 75 Aniversari

Val la pena recordar que la Cota 301RR és la moto de trial fabricada en sèrie més potent del mercat, pensada per a la competició (de fet, el cognom RR significa Race Ready). Sense anar més lluny, la nova Cota 301RR 75 Aniversari és l’evolució de la moto amb què Gabriel Marcelli ha guanyat l'últim campionat del món de Moto2: hereta el mateix motor, amb un cubicatge de 299 cc i un augment de les mides del pistó i del cilindre, millores electròniques de l’ECU i un nou sistema de descompressió de gasos idèntic al que fan servir les motos de TrialGP de Toni Bou i Fujinami. Totes aquestes millores mecàniques fan que la Cota 301RR 75 Aniversari sigui un 16% més potent que la seva predecessora, sobretot en la zona mitja i baixa del compta-revolucions.

Cota 301RR 75 Aniversari

La nova Montesa Cota 301RR 75 Aniversari presenta algunes novetats estètiques com ara una nova combinació de colors vermell i gris amb diversos adhesius decoratius, un nou disseny del dipòsit de combustible, ara de color vermell, i unes noves forquilles davanteres, que substitueixen el color daurat pel negre. A més, aquesta 301RR 75 Aniversari també estrena un nou parafang posterior per protegir millor el conductor de les esquitxades en les zones humides i obagues.

Detall frens, suspensió i amortidor Cota 301RR 75 Aniversari

El bastidor de la Cota 301RR 75 Aniversari és d’alumini per garantir al màxim la lleugeresa de la motocicleta, cosa que millora la fiabilitat i les prestacions de la moto. També estrena uns nous discs de fre lobulats que aporten més potència de frenada i estabilitat sobre les dues rodes, una forquilla de suspensió Tech amb barres d’alumini i amortidors Showa en la roda posterior.

Per acabar, la nova Cota 301RR 75 Aniversari estarà disponible a partir del mes d’octubre, a un preu que Montesa encara no ha confirmat.

stats