Cotxes híbrids
Motor Novetats 17/03/2023

Mitsubishi comercialitzarà a Europa un Outlander híbrid endollable

La quarta generació del model estrella de la marca japonesa arribarà al Vell Continent l'any 2024

2 min
Mitsubishi Outlander PHEV 2024

Ara fa uns anys Mitsubishi va anunciar que abandonava el mercat europeu, però finalment el fabricant japonès s'ho va pensar millor i va optar per quedar-s'hi. Això sí, com que per poder continuar venent els seus models al Vell Continent era imprescindible que disposessin d'algun tipus d'electrificació, el nou Mitsubishi ASX és en essència un Renault Captur, el nou Colt també estarà electrificat (arribarà a finals d'any) i el nou Outlander només arribarà a Europa en versió híbrida endollable.

Sota del nom de Mitsubishi Outlander PHEV la marca nipona té previst comercialitzar aquí, l'any 2024, la quarta generació d'un dels seus models més exitosos, que en versió normal es comercialitza des del 2003 (amb unes vendes total de més de mig milió d'unitats a Europa) i en versió PHEV ho fa des del 2013 amb més de 200.000 unitats matriculades.

El nou Outlander llueix el llenguatge de disseny Dynamic Shield de la marca japonesa

Disseny robust i interior tecnològic

Els darrers models de Mitsubishi es caracteritzen per lluir el llenguatge de disseny Dynamic Shield, amb una sèrie de trets característics que s'aprecien especialment a la part frontal (en són un bon exemple les motllures cromades) i també a la posterior, amb uns pilots en forma hexagonal. L'Outlander PHEV no és pas una excepció, i de fet destaca pel seu aspecte imponent i les formes musculoses i molt marcades de la carrosseria.

El seu interior comparteix diversos elements amb els darrers llançaments de la marca Nissan (cal tenir present que pertanyen a la mateixa aliança), de manera que el sistema d'infoentreteniment està protagonitzat per una pantalla de 12,3 polzades per al quadre d'instruments i un altre monitor de 9 polzades que ofereix connectivitat amb Android Auto i Apple CarPlay. A més, també formen part de la dotació de l'Outlander PHEV els serveis de navegació integrats i fins i tot la càrrega sense fils per al telèfon mòbil.

L'interior de l'Outlander PHEV equipa una pantalla de 12,3 polzades per a la instrumentació i una de 9 per a la consola central

Motor electrificat i tracció total

Com és habitual a la majoria de models híbrids endollables, el motor elèctric del Mitsubishi Outlander PHEV complementa el de combustió i permet aconseguir la tracció total. De fet, els dos motors (que la marca denomina Twin Motor 4WD) ofereixen més potència que el model anterior, així com més autonomia en mode 100% elèctric gràcies a la presència d'una bateria de major capacitat.

Per la seva banda, el nou Outlander també disposa del sistema de modes de conducció Super-All Wheel Control, així com d'un dipòsit de gasolina de major capacitat que permet a aquest SUV japonès oferir una autonomia combinada superior. La mala notícia és que, com comentàvem, no serà fins l'any 2024 que la marca japonesa no tornarà a introduir aquest model al catàleg europeu. Mentre això no passi encara és possible adquirir un Mitsubishi híbrid endollable: l'Eclipse Cross PHEV.

stats