Novetats
Motor Novetats 15/03/2021

Mini abandonarà els motors de combustió el 2025

La filial britànica serà la primera marca del grup BMW que es passarà a la mobilitat elèctrica

1 min
Mini Cooper SE

Mini ja ha anunciat l’any a partir del qual deixarà de desenvolupar els motors de combustió. Segons apunta una informació del diari Der Spiegel, els dirigents del grup BMW han decidit que a partir del 2025 els britànics ja no desenvoluparan nous models de gasolina i dièsel, i que de cara a l’any 2027 la meitat de les vendes de cotxes nous de la marca seran de vehicles totalment elèctrics.

Amb aquest pla Mini adequarà la seva oferta comercial als requisits del Regne Unit, país on té la seu fiscal i les principals instal·lacions, i que de cara al 2030 vol prohibir la venda de cotxes amb motor de combustió. 

D’aquesta manera Mini segueix els passos de Volvo i de Bentley, les dues primeres marques que havien anunciat la seva intenció de convertir-se en fabricants de cotxes elèctrics de cara al 2030, o d’Honda, que ja no ven cap model de combustió pur i que ja ho aposta tot pels cotxes híbrids i elèctrics.

Per assolir aquest objectiu Mini haurà d’ampliar la seva oferta de models elèctrics, ja que de moment només ofereix un model totalment elèctric (el Mini elèctric) que es fabrica a les instal·lacions d’Oxford, a Anglaterra. Tots els rumors apunten que a aquest primer model caldrà afegir-hi un SUV elèctric que succeeixi o serveixi de complement al Mini Countryman PHEV o híbrid endollable que la marca fabrica a Leipzig, Alemanya.

stats