Cotxe elèctric
Novetats 04/06/2019

Mii Electric, el cotxe elèctric i assequible de Seat

Els del Baix Llobregat presentaran el nou Mii Electric aquesta setmana a Oslo

Ara Motor
3 min
Mii Electric, el cotxe elèctric i assequible de Seat

És un dels cotxes més esperats pels conductors urbans convençuts de fer el pas al cotxe elèctric. El Mii Electric és la versió totalment elèctrica del petit urbà de Seat, un vehicle bessó del Citigo iV de Skoda de què parlàvem tot just fa unes setmanes.

Seat Mii Electric

El nou Mii Electric utilitza un propulsor elèctric de 61 kW de potència, l’equivalent a uns 82 CV convencionals, i té un parell màxim de 210 Nm, cosa que li permet accelerar de 0 a 100 en 12 segons i assolir una punta de velocitat de 130 km/h. Tot i que sembli una potència moderada, el sistema d'entrega de potència fa que el Mii Electric acceleri de 0 a 50 en poc més de tres segons, i pugui deixar molt enrere qualsevol GTI en un semàfor (tot i que fer el macarra al polígon de la ciutat no és el seu objectiu).

Seat Mii Electric

A més a més, aquest Mii Electric tindrà unes bateries de 36,8 kWh de capacitat, que li permeten arribar a una autonomia de 265 quilòmetres, i un sistema de càrrega ràpida que pot alimentar el 80% de la seva capacitat en només mitja hora.

Seat Mii Electric

Tot i que encara no sabem el preu final del Mii Electric, superarà els 20.000 euros, malgrat que la major part dels models que Seat espera vendre estaran orientat al sector del cotxe compartit o ‘car sharing’ en entorns bàsicament urbans.

Interior Seat Mii Electric

Estèticament el nou Mii Electric tindrà pocs elements que el facin diferent d’un Mii convencional: tan sols alguns detalls a la carrosseria i unes llandes específiques denotaran la seva naturalesa ecològica.

Amb tot, el Mii Electric es fabricarà a les instal·lacions del grup Volkswagen a Bratislava (Eslovàquia), on es produïa fins ara el model amb motor de combustió i que també fabricarà les versions endollables i elèctriques dels Skoda Citigo i Volkwagen up!, que completen el trident d’alternatives del grup orientades a la mobilitat urbana, elèctrica i compartida.

stats