Novetats
Motor Novetats 11/05/2021

Mercedes-Benz tindrà una furgoneta elèctrica familiar

La marca de l’estrella presenta el seu prototip de zero emissions

2 min
Mercedes-Benz EQT

Mercedes tindrà una furgoneta elèctrica de tall familiar que arribarà el 2022. Aquesta és la declaració d’intencions dels alemanys, que han mostrat al món el prototip conceptual EQT, base sobre la qual es bastirà la futura furgoneta elèctrica familiar que completarà l’oferta de la nova Classe T, la furgoneta compacta de la marca i que es presentarà l’any vinent.

Mercedes-Benz EQT
Mercedes-Benz EQT
Mercedes-Benz EQT

El prototip Mercedes-Benz EQC fa 4,94 metres de llarg, 1,86 d’ample i 1,82 d’alt, dimensions molt generoses que ofereixen un gran espai interior i habitabilitat, prestacions que sumades a les portes d’obertura lateral li donen molta amplitud. Del disseny destaquen els fars led estilitzats, la calandra enfosquida amb diodes lumínics, les llandes de 21 polzades i el sostre solar asimètric, que permet que entri més llum a les places davanteres que no pas a la tercera filera.

Aquesta furgoneta elèctrica té espai per a set ocupants repartits en tres fileres de seients, per bé que opcionalment la tercera filera es pot abatre o retirar per oferir més capacitat de càrrega al maleter. Els interiors mostren un compromís total amb l’electrificació i la digitalització, amb la presència de quadres d’instruments i pantalla ventral digitals, però mantenint els comandaments físics com a elements clau, com ara la gestió de la temperatura, per exemple.

Mercedes-Benz EQT
Mercedes-Benz EQT
Mercedes-Benz EQT

El que Mercedes-Benz encara no ha confirmat és el preu que tindrà aquest futur model elèctric familiar ni tampoc les seves especificacions tècniques, ja que no ha anunciat cap dada de potència, autonomia o sistema de tracció. De fet, ni tan sols ha confirmat que el model definitiu de producció arribi a tots els mercats europeus, inclòs el nostre. Caldrà esperar un any per saber-ne més coses.

stats