Fiabilitat
Ara Motor

Les marques de cotxe més fiables del 2019

La consultora nord-americana JD Power constata que Lexus, Toyota i Porsche són les marques més ben valorades

Les marques de cotxe més fiables del 2019 / LEXUS Zoom

Un any més la consultora nord-americana JD Power ha fet públic el seu informe anual que estudia la fiabilitat dels cotxes a la venda al mercat nord-americà. Per vuitè any consecutiu Lexus encapçala el rànquing de les marques més ben valorades, mentre que Fiat i Land Rover tanquen la classificació com les marques menys fiables del mercat, segons aquest estudi.

L’anàlisi de JD Power es basa en una mostra feta durant els mesos d’octubre i desembre del 2018 sobre 32.952 conductors que han analitzat 177 possibles problemes de diversa gravetat en vehicles amb fins a tres anys d’antiguitat.  

La primera conclusió de l’informe és que els cotxes són cada cop més segurs i fiables (han millorat un 4% de mitjana la seva fiabilitat respecte al 2018), i que les averies o incidències més freqüents no són rellevants per al funcionament del vehicle, ja que es concentren en apartats electrònics com ara el control per veu, el funcionament del navegador i el desgast prematur de les bateries, entre d'altres.

Rànquing JD Power Zoom

Rànquing JD Power / JD Power

La marca més fiable de l’any segons l’estudi de JD Power ha sigut Toyota, amb una puntuació de 106 punts d’incidències detectades sobre cada 100 vehicles, seguida de Porsche i Toyota, amb 108 punts. Entre altres punts, sorprèn que marques generalistes com Buick, Kia i Hyundai obtinguin millors resultats que marques ‘premium’ com Mercedes-Benz i marques amb fama de ser molt fiables, com les japoneses Honda i Mitsubishi.

Entre les menys fiables destaca Fiat, que tanca la classificació amb 249 punts d’incidències per cada 100 vehicles analitzats, i sorprèn la mala qualificació de marques d’alt valor afegit com ara Land Rover i Volvo, amb 221 i 204 punts, respectivament.