SUV de competició
Motor Novetats 20/11/2018

Lamborghini Urus ST-X, el primer SUV de competició de la història

Els de Sant’Agata Bolognese mostren una versió de carreres del seu SUV

Ara Motor
1 min
Lamborghini Urus ST-X, el primer SUV de competició de la història

No ens acaba de quadrar aquest estrany maridatge entre SUV i vehicle de carreres d’altes prestacions, però Lamborghini ha presentat el nou Urus ST-X amb tots els ets i uts, i els italians semblen convençuts de l’èxit de la seva aposta.

Lamborghini Urus ST-X

L’Urus ST-X és una creació del departament esportiu de la marca del toro anomenat Lamborghini Squadra Corse, i la seva idea és que aquest totcamí d’altres prestacions disposi d’una competició monomarca pròpia a partir de 2020.

Lamborghini Urus ST-X

Aquesta versió extrema de l’Urus utilitza un motor gasolina V8 alimentat per dos turbos que arriba als 650 CV de potència i 850 Nm de parell associat a un sistema de tracció integral. A més a més la versió de competició disposa de llandes d’alumini de 21 polzades, un nou aleró posterior i un capó de fibra de carboni amb obertures específiques per refrigerar el propulsor d’aquest monstre transalpí.

Lamborghini Urus ST-X

Precisament l’estalvi de pes ha estat una de les obsessions del departament Lamborghini Squadra Corse, que gràcies a l’ús massiu de la fibra de carboni i l’alumini i a haver eliminat diversos elements de confort i tecnològics han pogut presentar un estalvi de pes que arriba al 25% respecte el model de producció.

stats