Motor Novetats 25/11/2021

Kia EV9: SUV, elèctric i amb set places

La marca coreana presenta el prototip del seu futur totcamí elèctric i familiar

2 min
Kia EV9

De moment és només un prototip, però Kia ha deixat el món bocabadat amb el nou EV9 Concept, l’esborrany del nou cotxe elèctric i familiar de la marca que ha estat presentat al Saló de Los Angeles.

El nou EV9 és un totcamí amb una carrosseria musculada i escultural que fa 4,93 metres de llarg i té espai per a set ocupants, i que anuncia un nou llenguatge estètic que evoluciona alguns detalls que ja avançava el nou Sorento que vam poder provar fa poques setmanes. El nou EV9 destaca pels fars led i la desaparició de la calandra en forma de nas de tigre que ha caracteritzat els models de Kia fins ara. La marca coreana ha fet un pas endavant en l’electrificació i ja no fa falta la calandra que serveix per refrigerar la mecànica de combustió dels seus models.

Kia EV9
Kia EV9

Un altre element sorprenent del nou EV9 és l’obertura inversa de les portes, que donen pas a un interior molt ampli i diàfan, així com un disseny d’habitacle minimalista i ergonòmic amb molts elements futuristes, com ara uns seients geomètrics i un quadre d’instruments i consola central totalment digitalitzats i estilitzats. Convé destacar el volant de tipus futurista i el quadre d’instruments horitzontal amb una pantalla de 27 polzades.

Interiors Kia EV9
Interiors Kia EV9

El que Kia no ha volgut anunciar és la potència del nou EV9 Concept ni el paquet de bateries que necessitaria. Només ha parlat d'una autonomia teòrica de 480 quilòmetres i la possibilitat de carregar el 80% de les bateries en només 20 minuts gràcies a la compatibilitat amb potències de càrrega de fins a 350 kW. Teòricament aquest SUV disposarà de dos motors elèctrics (un sobre cada eix) i un sistema de tracció integral. Convé destacar també que aquest prototip sembla que serà una realitat en un futur no gaire llunyà (s’especula amb els anys 2025 o 2026), però per les seves característiques i dimensions no està clar que es comercialitzi en el nostre mercat.

stats