Monovolums
Motor 01/02/2019

Kia elimina el Carens

El popular monovolum coreà deixa de fabricar-se i desapareixerà del mercat en un futur no gaire llunyà

Ara Motor
2 min
Kia defenestra el Carens

Tot i que ja sabem que el segment dels monovolums podria desaparèixer davant l’ofensiva dels SUV (que aviat suposaran més de la meitat de les vendes al continent europeu), no deixa de sorprendre’ns que Kia hagi decidit deixar de fabricar el Carens, el popular monovolum coreà que era al mercat des de l’any 1999, i que ara es trobava en la quarta –i última– generació.

El Carens (anomenat Rondo al mercat nord-americà) es fabricava a la planta sud-coreana de Gwanju, on compartia línia de producció amb els Sportage i Soul, dos totcamins d’èxit global que han col·laborat a eclipsar aquest monovolum compacte.

I és que les vendes del Carens (i de tots els monovolums) han anat disminuint exponencialment durant els últims anys a tot el món, fins al punt de provocar que la direcció de Kia hagi decidit no donar continuïtat al Carens.

Kia ha decidit que el nou Ceed Tourer (fins ara anomenat Ceed Sportwagon) serà el cotxe que substituirà el Carens al mercat per donar resposta a aquells clients que necessiten un cotxe amb espai i de caràcter familiar. A més, el marge comercial del nou Ceed Tourer (que tindrà un preu base d’uns 23.000 euros) serà sensiblement superior al del Carens.

Un cotxe que encara funciona al mercat espanyol

Curiosament, el mercat espanyol és un dels pocs on el Carens manté encara un cert vigor, com demostren les més de 7.000 unitats del monovolum matriculades per Kia a tot l'Estat el 2018.

El fet de disposar de cinc o set places reals (amb una segona filera de seients amb tres butaques individuals) i un preu de compra relativament assequible –al voltant d’uns 17.500 euros per a unitats ben equipades amb el motor gasolina de 136 CV– han fet que el Carens hagi trobat el seu espai al mercat espanyol.

Però no cal que patiu gaire si voleu comprar-vos un Carens aquest 2019. Els responsables de comunicació de Kia han confirmat a aquest diari que encara disposen d’un estoc suficient per afrontar la demanda d’aquest model durant els mesos vinents, especialment al mercat peninsular, on el Carens és un dels monovolums més populars del mercat.

stats