MOTOS
Motor Novetats 30/11/2020

Kawasaki ressuscita la marca Meguro

El fabricant japonès recupera una marca molt important en la seva història amb el nou model K3, una moto d'estil retro que agafa com a base la Kawasaki W800

Joel Carapuig
2 min
Kawasaki ressuscita la marca Meguro

La marca Meguro va néixer l'any 1924 i poc després de la seva fundació va prendre el nom d'un barri de Tòquio. Al principi la marca es va dedicar a fer peces auxiliars i de recanvi enfocades al món dels automòbils i de la motocicleta. També va comprar plànols de motocicletes d'altres marques com ara Harley-Davidson i, als anys 30 va presentar finalment la seva primera moto.

Meguro K3

La Segona Guerra Mundial i les necessitats bèl·liques del Japó van obligar a aturar la producció de la marca Meguro, que no es va reprendre fins al 1947, ja durant l'ocupació nord-americana. Als anys 50 van presentar la seva primera moto de competició i poc després la van millorar gràcies a la compra d'una BSA anglesa a partir de la qual van treballar. En aquell moment, a mitjans del segle passat, la marca es va fer forta en competició i rivalitzava de tu a tu amb Honda. Això va cridar l'atenció de Kawasaki, que finalment va comprar Meguro l'any 1962 i va donar lloc al naixement de las Kawasaki-Meguro Works que posteriorment derivarien en la sèrie K i finalment en la sèrie W.

Detall quadre instruments Meguro K3

L'any passat la marca Kawasaki va tornar a registrar el nom de Meguro, cosa que feia esperar que en el transcurs del 2020 o el 2021 presentaria algun model d'estil clàssic. El moment ja ha arribat: la marca japonesa ha presentat la K3, un model basat en la W800 que ja fa un temps que forma part del catàleg de la marca Kawasaki. La K3 destaca per alguns detalls diferents, com l'emblema de la marca Meguro al dipòsit de benzina, les noves esferes dels rellotges, el manillar, algunes tapes del motor o el disseny del seient, entre d'altres. La part mecànica replica la de la W800 i confia en un motor bicilíndric de 773 cc que dona 52 CV de potencia i un parell motor de 62 Nm a 4.800rpm.

Meguro K3

Ara mateix desconeixem la data d'arribada d'aquest model al nostre país, tot i que confiem que sigui durant el transcurs del 2021, ja que cal tenir en compte que la marca va registrar el nom Meguro també a Europa, cosa que anunciaria l'arribada comercial de la marca al Vell Continent.

stats