Ferran Vital

La justícia nord-americana apunta a la cúpula d'Audi

Nou episodi del cas Dieselgate als Estats Units, que ara apunta al CEO d'Audi

La justícia nord-americana apunta a la cúpula d'Audi i el seu CEO Rupert Stadler / DUCATI Zoom

Rupert Stadler, el president del consell d'administració (CEO) d'Audi, està sent investigat per la justícia nord-americana en relació al cas de les manipulacions de les emissions dels vehicles dièsel, el popular Dieselgate.

La justícia nord-americana té indicis que Stadler, de 53 anys i dirigent d'Audi des del 2010, estava al corrent de les manipulacions del programari per obtenir unes xifres més bones en l'homologació dels consums dels motors 3.0 TDI que muntaven alguns models Audi als Estats Units i que fins i tot es van equipar amb el seu consentiment.

Per la seva banda, el bavarès ha negat que tingués cap mena de coneixement del sistema de falsejament de les emissions dels motors que va afectar el models d'Audi, Porsche o Volkswagen, cosa que sembla estranya. De fet, algunes informacions de diaris alemanys com 'Der Spiegel' apunten que l'arquitectura global del frau de les emissions provindria d'Audi (fins i tot s’especula sobre la data en què va començar l'engany, que es remunta al 2005) i que des de la marca dels anells aquesta estratègia hauria passat als models de producció dièsel de Volkswagen, Skoda o Seat.