Novetats
Motor 07/01/2021

Jeep Grand Cherokee L: un colós amb rodes

Jeep presenta la versió de set places del seu totcamí estrella, però que probablement no veurem a Europa

Ara Motor
3 min
Jeep Grand Cherokee L: un colós amb rodes

El Grand Cherokee és el pal de paller sobre el qual se sustenta la gamma de Jeep. Aquesta mítica marca nord-americana ha presentat ara la nova generació de set places del Grand Cherokee actual, que encara es manté vigent al mercat europeu, ja que aquesta versió de set places, anomenada Grand Cherokee L, de moment només es comercialitzarà als Estats Units, Mèxic i el Canadà, i la seva arribada al Vell Continent sembla poc probable.

Grand Cherokee L

El Jeep Grand Cherokee L és un SUV colossal, que fa 5,2 metres de llarg, 1,96 d’ample i 1,82 d’alt, amb una batalla o distància entre eixos que arriba als 3,09 metres de llarg, i una estètica moderna però visualment potent gràcies a la característica calandra, nous grups òptics més estilitzats, una línia de cintura elevada però força horitzontal i una part posterior amb un disseny estilitzat i dinàmic, que contrasten amb les grans llandes de 21 polzades.

Grand Cherokee L

Els interiors d’aquest Grand Cherokee L destaquen per oferir un equipament més tecnològic, presidit per una gran pantalla digital de fins a 10,1 polzades (8,4 polzades de sèrie) amb sistema multimèdia Uconnect 5 d'última generació compatible amb Apple CarPlay i Android Auto i connexió wifi 4G LTE.

Interiors Grand Cherokee L

El quadre d’instruments també és totalment digital, amb diversos menús personalitzables pel conductor, incorpora un nou sistema de head-up display que es projecta sobre el parabrisa, i destaca el nou selector de marxa totalment circular que substitueix la típica palanca de canvi.

Capacitat de càrrega del Grand Cherokee L

Però la raó de ser del nou Grand Cherokee L és la seva capacitat per allotjar sense cap problema a fins a set ocupants, mantenint un maleter de 484 L de capacitat. En cas de reclinar la tercera filera de seients i mantenir cinc places, el maleter creix fins als 1.328 L, però en cas de reclinar també la segona filera, la capacitat d’emmagatzematge arriba als 2.396 litres, una xifra difícil de trobar al Vell Continent.

Grand Cherokee L

Les versions més equipades, anomenades Summit Reverse, incorporen també detalls com ara entapissat de cuir Palerm, fusta de noguera en la consola central i seients davanters amb ajustaments elèctrics i calefacció, ventilació i funció de massatge integrats.

Grand Cherokee L

Moure un gegant com aquest Grand Cherokee L no és tasca fàcil, sobretot tenint en compte que aquest model ofereix sistemes de tracció davantera, de tracció integral i de tracció integral Quadra Drive-II amb diferencial mecànic a l’eix posterior, que en millora el seu comportament fora de l’asfalt. La marca nord-americana ofereix dues opcions mecàniques de gasolina, amb un motor V6 (o de sis cilindres en V) de 3.6 L que ofereix 294 CV i 348 Nm de parell, i un segon motor V8 (o de vuit cilindres en V) de 5.7 L i que ofereix 362 CV i 529 Nm de parell. Els dos motors s’associen a una caixa de canvis automàtica de vuit relacions.

stats