Camió elèctric
Motor  /  Novetats 15/05/2018

Irizar Ie Truck, l’alternativa basca al camió de Tesla

L’empresa guipuscoana fabricarà el seu primer camió elèctric a la nova planta d’Aduna (Guipúscoa)

Ara Motor
2 min
Irizar ie truck, l’alternativa basca al camió de Tesla

Ja fa un temps que Irizar fabrica autobusos urbans elèctrics, com els que ja ha entregat a la localitat francesa d’Amiens. Els bascos doblen ara la seva aposta per la mobilitat sostenible amb la presentació del flamant Ie Truck, un camió de grans dimensions totalment elèctric que es fabricarà a la nova planta de producció que l’empresa va inaugurar ara fa uns mesos a la localitat d’Aduna i que dona feina directe a més de 150 treballadors.

L’Ie Truck és un autèntic monstre de vuit metres de llarg capaç d’arrossegar fins a 18 tones, i tot i que Irizar encara no ha revelat les xifres definitives de potència i autonomia, prometen ser suficients per convertir-se en una alternativa real als camions amb motor dièsel, molt més contaminants i sorollosos.

Irizar ie truck, l’alternativa basca al camió de Tesla

Estèticament aquest camió elèctric no difereix gaire dels autobusos de la marca basca, i la seva configuració i carrosseria dependran en bona mesura de les necessitats específiques i reals dels clients que en facin una comanda. Gràcies a la seva versatilitat, l’Ie Truck pot servir de camió per a la recollida escombraries a les grans ciutats, per transportar qualsevol tipus de mercaderies i per arrossegar remolcs articulats en trajectes interurbans.

Els interiors de l’Ie Truck són ergonòmics i de fàcil accés, i disposaran de tot l’arsenal tecnològic i de seguretat d'última generació, com ara control d’estabilitat, suspensió neumàtica adaptativa, avís de canvi de carril i frenada automàtica d’emergència.

EL camió elèctric d’Irizar comença ara la seva darrera fase de proves, i la direcció de la marca basca té previst començar a comercialitzar-lo a inicis de l’any vinent, sempre que existeixi prou demanda d’aquest nou producte.

stats