Mobilitat sostenible
Motor Novetats 01/04/2019

IONITY ubica a Lleida la seva primera estació de càrrega ràpida per a cotxes elèctrics

La Terra Ferma acollirà la primera estació de càrrega ràpida per a cotxes elèctrics de l'estat espanyol i Portugal del programa IONITY, amb una capacitat de càrrega que arriba als 350 kW

Ara Motor
1 min
IONITY ubica a Lleida la seva primera estació de càrrega ràpida per a cotxes elèctrics

IONITY és una xarxa d’estacions de càrrega per a cotxes elèctrics europea impulsada pels fabricants alemanys BMW, Mercedes i Volkswagen i la nord-americana Ford que vol plantar cara a Tesla i convertir-se en el referent europeu de la mobilitat elèctrica. De moment aquesta plataforma té operatives 71 estacions de càrrega i està construint-ne 48 més.

La primera estació que IONITY construirà a l’estat espanyol s’ubicarà a Lleida, a les mateixes instal·lacions d’una gasolinera ubicada a l’estació de Vila-sana, a pocs quilòmetres de Mollerussa, la capital del Pla d'Urgell, camí de la capital de la Terra Ferma i a peu de l’autovia A-2.

Aquest serà el primer dels més de 100 punts de càrrega ràpida que IONITY va anunciar que instal·laria a l’estat espanyol i Portugal gràcies a un acord signat amb Cepsa l’any passat i que preveu que aquests punts de càrrega elèctrica ràpids aprofitin les instal·lacions de la gasolineres de Cepsa.

Els sortidors elèctrics que IONITY està instal·lant actualment a Lleida utilitzen el sistema de càrrega CCS, el model estàndard més utilitzat al Vell Continent, i tindran una capacitat de càrrega d’alta velocitat de 350 kW, fins a set cops més ràpid que els carregadors de 50 kW utilitzats actualment.

stats