Cotxes elèctrics
Motor Novetats 22/12/2023

Invicta presenta els Pony i Pocco, cotxes elèctrics molt petits per poc més de 10.000 euros

Amb poc més de tres metres de longitud, aquests nous vehicles prometen una gran practicitat dins la ciutat

3 min
Invicta presenta els Pony i Pocco, cotxes elèctrics molt petits per poc més de 10.000 euros

Invicta Electric és una marca espanyola de mobilitat urbana que fa la funció d'importadora de vehicles 100% elèctrics, i disposa al seu catàleg de patinets, tricicles, e-bikes, escúters, vehicles comercials lleugers i fins i tot petits turismes com els que ha presentat recentment. Es tracta dels Pony i Pocco, dos cotxes de poc més de tres metres que es troben a mig camí entre els utilitaris més petits del mercat i els típics quadricicles lleugers i que volen posicionar-se com una de les principals alternatives de mobilitat a les ciutats.

L'objectiu d'Invicta amb aquests models és fomentar la mobilitat urbana especialment entre els més joves, motiu pel qual els seus models es podran conduir amb l'esperat carnet B1. I és que actualment només aquells que tinguin carnet B (el de cotxe de tota la vida) poden conduir-los, ja que no serveix el permís de ciclomotors (AM). La idea d'aquest nou carnet B1 és incorporar els joves de 16 anys a la carretera, amb quadricicles i tricicles de fins a 400 kg (sense comptar les bateries en el cas dels elèctrics) i amb velocitats limitades a 90 km/h.

Invicta Pocco, el més urbanita

L'Invicta Pocco té un motor de 14 CV i la seva velocitat màxima és de 90 km/h.

El model d'accés a la gamma Invicta s'anomena Pocco, tot i que en altres mercats es ven sota el nom Ari 902. Es tracta d'un vehicle de 3,02 metres de longitud que disposa d'un motor elèctric de 14 CV que està alimentat per una bateria de 10,35 kWh de capacitat que li permet realitzar, segons l'homologació, fins a 150 quilòmetres. Malgrat que les seves prestacions són limitades (la velocitat màxima és de 90 km/h), la seva capacitat d'acceleració de 0 a 60 km/h en tan sols tres segons i el seu maleter de 766 litres el converteixen en un model urbà que pot resultar útil per a algunes persones.

Inclou de sèrie elements com la instrumentació digital o la càmera de visió posterior.

El seu equipament és força complet per tractar-se del cotxe que és, que inclou de sèrie l'aire condicionat, la calefacció, la instrumentació digital, la pantalla central tàctil, la càmera de visió posterior o les llandes d'aliatge, entre altres elements. Això sí, la seva petita bateria no admet càrrega ràpida i necessita entre 6 i 8 hores per carregar-se. El seu preu de venda és de 19.500 euros, però Invicta ofereix un descompte que fa baixar el preu fins als 16.000 euros. Si a això hi afegim els ajuts i el finançament amb la marca, la quantitat final baixa fins als 10.710 euros.

Invicta Pony, apte per sortir de la ciutat

El Pony augmenta la seva potència fins als 27 CV i la velocitat màxima està limitada a 100 km/h.

L'Invicta Pony, conegut en altres mercats com a BAW Yuanbao, té un plantejament molt similar al Pocco, però les seves prestacions són clarament superiors. La mida és molt similar (3,06 metres) però en aquest cas el motor desenvolupa una potència de 27 CV i està alimentat per una bateria de 13,7 kWh que li permet realitzar 170 quilòmetres entre càrregues. Unes càrregues que, per cert, també són d'entre 6 i 8 hores. En aquest cas la velocitat màxima s'ha limitat a 100 km/h.

La pantalla central és de 10,2 polzades i inclou connectivitat amb el telèfon.

L'equipament de sèrie també és força complet i inclou la càmera posterior, l'aire condicionat, la instrumentació digital i la pantalla central de 10,2 polzades amb Bluetooth, la il·luminació LED o el sistema ABS. Això sí, el seu preu també és superior (17.000 euros) i, per tant, un cop aplicats els descomptes i finançant amb la marca, la xifra final augmenta fins als 11.563 euros.

stats