Novetats
Motor 18/03/2019

Infiniti abandona el mercat europeu

La marca de luxe japonesa centrarà els seus esforços a l'Àsia, el mercat nord-americà i països emergents

Ara Motor
1 min
Infiniti abandona el mercat europeu

Infiniti, la divisió de luxe de Nissan, deixa el mercat europeu. Després d’haver intentat fer-se un lloc en les preferències dels compradors del Vell Continent amb no gaire encert durant l'últim quart de segle, els japonesos han anunciat la seva intenció de deixar de vendre cotxes al mercat europeu el 2020.

I és que la marca asiàtica centrarà els seus esforços comercials als Estats Units i a la Xina, on Infiniti és una marca molt forta i reconeguda, capaç de competir en igualtat de condicions amb les marques ‘premium’ alemanyes com BMW, Mercedes o Audi.

Durant el 2018 Infiniti només va vendre 1.759 cotxes al mercat espanyol, la majoria dels quals del compacte Q30, que va matricular unes 930 unitats durant tot l’any passat, una xifra a anys llum de les vendes del BMW Sèrie 1, el Mercedes-Benz Classe A o l'Audi A3, per exemple.

Aquesta decisió també afectarà els cotxes que Infiniti fabricava fins ara a la planta de Nissan a Sunderland, al nord d’Anglaterra. La marca japonesa deixarà de fabricar-hi els Q30 i QX30 de manera immediata, afectant directament més de 300 treballadors d’una planta molt castigada pel Brexit.

La divisió de luxe de Nissan té tres concessionaris a Catalunya (Barcelona, Girona i Sant Quirze del Vallès), dos al País Valencià (València i Alacant), un més a Palma i un a Andorra, centres tots ells que hauran de reorientar la seva oferta comercial davant la decisió de la marca japonesa, ja que cap d'ells comparteix espai amb els productes de Nissan, la matriu d'Infiniti.

stats