SUV elèctric
Motor Novetats 04/11/2021

ID.5, el nou SUV cupè de Volkswagen amb 300 CV i 500 quilòmetres d’autonomia

La marca alemanya presenta el nou ID.5, un totcamí cupè i esportiu pensat per convertir-se en la versió elèctrica més aspiracional de la marca

2 min
Volkswagen ID.5

Després dels èxits amb els ID.3 i ID.4, Volkswagen acaba de presentar el nou ID.5, el tercer model de la filial elèctrica dels de Wolfsburg. L’ID.5 és un totcamí amb una marcada presència esportiva que comptarà amb una versió prestacional anomenada GTX, que superarà els 300 CV de potència i un sistema de tracció total gràcies als seus dos motors elèctrics (un sobre cada eix).

Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5

Estèticament el nou ID.5 destaca per una presència més marcada que la dels ID.3 i ID.4 gràcies a una carrosseria més contundent i elevada, amb línies molt marcades i una cintura elevada. Fa 4,6 metres de llarg, 1,8 d’ample i 1,6 d’alt, i el seu maleter arriba als 549 litres de capacitat.

Pel que fa als interiors, el nou ID.5 destaca per una disposició ergonòmica i molt digital que segueix els plantejaments iniciats pels ID.3 i ID.4, amb una gran pantalla central de 12 polzades i on destaca la pràctica absència de botons físics.

Detall interiors
Detall interiors
Detall interiors

El nou ID.5 aprofita la mateixa plataforma MEB del grup Volkswagen i els motors i tecnologies ja utilitzats en l'ID.3 i sobretot en l’ID.4, i comptarà amb una versió d’accés anomenada Pro amb un sol motor elèctric de 174 CV, i una versió més potent anomenada Pro Performance amb 204 CV de potència. Totes dues versions prometen autonomies de fins a 520 quilòmetres en cicle d’homologacions WLTP, i tindrà una velocitat màxima limitada electrònicament de 160 km/h.

Per sobre d’aquestes dues versions hi haurà la variant ID.5 GTX, amb 300 CV de potència i 310 Nm de parell gràcies als seus dos motors elèctrics de 220 kW i sistema de tracció integral. Aquesta versió esportiva podrà accelerar de 0 a 100 en només 6,3 segons i la seva autonomia es veurà limitada a 480 quilòmetres. Aquesta versió GTX incrementa la seva velocitat punta fins als 180 km/h.

Un altre punt fort del nou ID.5 és la seva capacitat de càrrega, que suporta potències de fins a 135 kW, cosa que permetria recuperar fins a 300 quilòmetres d’autonomia en només mitja hora.

El SUV cupè i elèctric de Volkswagen arribarà al nostre mercat al llarg del segon trimestre de l’any vinent i tindrà un preu base superior als 52.000 euros.

stats