Novetats
Motor Novetats 03/05/2021

Honda presenta el nou Civic

La marca japonesa publica les primeres imatges oficials de la nova generació del Civic, que arribarà al nostre mercat el 2022

2 min
Nou Honda Civic

És un dels cotxes amb més èxits a tot el món, ja que, amb aquesta, el Civic sumarà onze generacions en el mercat, on ha estat present de manera ininterrompuda des del 1973 amb un important èxit al Japó i als Estats Units. El nou Civic, que substituirà l’actual generació, present al mercat des del 2015, tindrà versions sedan o berlina de tres volums –que correspon al model presentat als Estats Units– i una versió hatchback o compacta de cinc portes, que és la que presumiblement arribarà a Europa.

A més, sembla bastant clar que Honda mantindrà la seva versió Type R en el catàleg del nou Civic, tot i que possiblement amb mecàniques híbrides. L’actual Civic Type R arriba als 320 CV, enviats directament a les rodes davanteres i sense cap mena d’electrificació, cosa que canviarà amb la nova versió del Civic.

Nou Honda Civic.
Nou Honda Civic.
Nou Honda Civic.

De fet, Honda ha presentat el nou Civic amb dos motors gasolina als Estats Units, amb un primer motor atmosfèric 2.0 de 160 CV i un altre turbo 1.5 de 182 CV, sempre associat a un canvi automàtic de tipus CVT i tracció davantera. Amb tot, sembla més que segur que la marca japonesa oferirà a Europa versions híbrides i no pas de combustió, seguint la seva pròpia estratègia de descarbonització del seu catàleg.

Estèticament, aquesta onzena generació del Civic destaca per una imatge molt futurista i un punt espectacular, amb unes línies molt marcades en la carrosseria, una cintura no gaire elevada, llandes de 18 polzades i un nou frontal amb fars led estilitzats i un llavi inferior que dona pas a unes grans entrades d’aire per refrigerar la mecànica. Pel que fa a la part posterior, aquest Civic sedan de tres volums conclou amb elegància el disseny del vehicle, amb una caiguda tipus cupè del pilar C o muntant posterior i un petit aleró que s’insinua al final del maleter. Caldrà esperar per saber com serà la part posterior de la versió compacte o hatchback que arribarà a Europa l’any vinent.

Interiors nou Honda Civic.
Interiors nou Honda Civic.
Interiors nou Honda Civic.

Pel que fa als interiors, el nou Civic presenta un disseny més tecnològic, amb un nou volant multifunció, una nova pantalla central i quadre d’instruments digital. Val la pena destacar, però, que el Civic presenta un disseny d’interiors minimalista i ergonòmic, elegant i funcional, que manté els botons físics del climatitzador i del volum de la ràdio.

stats