Cotxe volador

Honda prepara un cotxe volador

Els japonesos anuncien un prototip que estarà enllestit el 2023 i que planteja un canvi de paradigma en el model de negoci

2 min
Honda-eVTOL

Honda creu fermament que el vehicle urbà del futur serà autònom i volador. De fet, així ho explica en un comunicat en què preveu que l’any 2040 el transport aeri urbà sigui una realitat i anuncia que ja ha començat a treballar en aquest camp d’investigació i recerca.

I és que la marca japonesa, un referent en la fabricació de cotxes i motos, ja ha dibuixat el seu full de ruta per a un futur en què la mobilitat sostenible i els vehicles voladors han de ser dos dels pilars de negoci de l’empresa. En aquest sentit, l’Honda eVTOL és un vehicle d’aterratge i enlairament vertical –sí, com un caça Harrier de l’exèrcit britànic–, amb mecànica híbrida i una autonomia d’uns 400 quilòmetres.

El cotxe volador d’Honda farà servir dos motors (un de combustió i un elèctric) que utilitzaran energia procedent d’una bateria elèctrica i d’un generador de turbina de gas que aportarà la potència suficient per poder enlairar i moure el vehicle volador d’Honda. Aquest cotxe volador té fins a vuit petites hèlixs i també podrà desplaçar-se per carretera com un cotxe convencional, per bé que a velocitat limitada i amb unes mides que no el fan apte per moure’s en determinats entorns.

El full de ruta d’Honda passa per començar a provar el seu prototip de cotxe volador el 2023 i començar les proves de vol l’any 2025. Si aquesta primera fase de desenvolupament es pot complir amb èxit, Honda començarà a treballar per obtenir les certificacions i homologacions de vol abans del 2030. Encara no queda clar si el vehicle volador d’Honda serà considerat un vehicle volador o un dron de grans dimensions.

stats