Supercotxes
Motor Novetats 06/03/2019

Hispano Suiza Carmen: un esportiu ‘vintage’ amb 1.019 CV de potència elèctrica

La marca catalana presenta el seu primer model en més de 80 anys al Saló de Ginebra

Ara Motor
2 min
Hispano Suiza Carmen: un esportiu ‘vintage’ amb 1.019 CV de potència elèctrica

80 anys després, Hispano Suiza ha tornat a presentar un cotxe. El Carmen, que deu el seu nom a la mare del president, Miquel Suqué, és la primera creació de l’empresa catalana, que forma part del Grup Peralada, impulsada pels successors dels fundadors de la companyia.

Hispano Suiza Carmen

Aquest nou model, desenvolupat de la mà de la també catalana QEV Tech, una empresa especialitzada en vehicles elèctrics de competició amb seu a Montemló, a pocs metres del Circuit de Catalunya, és un esportiu totalment elèctric amb dos motors (un sobre cada eix) que ofereixen uns espectaculars 1.019 CV de potència i un sistema de tracció total.

Xassís de l'Hispano Suiza Carmen

Gràcies al seu monocasc de fibra de carboni, el nou Carmen és un cotxe raonablement lleuger (homologa un pes de ‘només’ 1.690 quilos), i pot accelerar de 0 a 100 en menys de 3 segons i amb una velocitat punta limitada electrònicament a 250 km/h.

Hispano Suiza Carmen

Un dels pocs punts dèbils del Carmen és la capacitat de les bateries, que es conformen amb 80 kWh i una autonomia de poc més de 300 quilòmetres. Ara bé, Hispano Suiza ja ha confirmat que de cara al 2020 disposarà d’unes noves bateries de 105 kWh que apujaran l’autonomia del Carmen fins als 400 quilòmetres.

Un cotxe retro

El nou Carmen és un cotxe inspirat en el disseny del mític i llegendari Hispano Suiza H6-C Dubonnet Xenia de 1938, i intenta reproduir l’elegància de les seves formes en la part posterior del vehicle, on destaca el carenat que millora l’aerodinàmica de l’eix posterior i protegeix les rodes posteriors.

Hispano Suiza Carmen i el model que l'inspira

La part davantera del cotxe és més moderna i destaca per una gran calandra geomètrica que presideix el frontal amb diversos detalls cromats i uns passos de roda extraordinàriament marcats sobre el capó del cotxe.

El Carmen fa 4,73 metres de llarg, 2,04 d’ample i només 1,24 d’alt, dimensions que converteixen aquest cotxe en un superesportiu molt ample i baix. Això manté l’essència clàssica d’aquesta mena de vehicles i afavoreix el treball aerodinàmic de la carrosseria.

Hispano Suiza Carmen

Hispano Suiza només fabricarà dinou exemplars del Carmen, a un preu superior al milió i mig d’euros cada unitat. Les primeres unitats arribaran al mercat el juny del 2020, i la marca ja ha obert el període de reserves.

stats