Esportius elèctrics
Ara Motor

El futur de Maserati serà elèctric (o no serà)

La marca del trident anuncia l’electrificació dels seus nous models, que es fabricaran a Itàlia

El futur de Maserati serà elèctric (o no serà) / MASERATI Zoom

Maserati ha anunciat que l’any vinent començarà a fabricar una versió híbrida endollable del Ghibli, la seva berlina de representació, i que es seguirà fabricant a Torí, seguit per un nou superesportiu híbrid –segurament el tant esperat Alfieri–, que es fabricarà a la històrica seu de Mòdena, i un ‘utility vehicle’, és a dir, un SUV o CUV –totcamí cupè– que es farbicarà a la planta de Cassino, no gaire lluny de Roma.

El pla d’electrificació de la marca del trident suposarà una inversió de molts milions d’euros, ja que l’adequació de la línia de producció del nou totcamí elèctric a Cassino costarà uns 800 milions, segons ha publicat la mateixa companyia. A ningú se li escapa que aquest totcamí podria ser el substitut de l’actual Levante, o si més no una versió ecològica d’aquest model de luxe.

Maserati invertirà molts diners en les seves plantes a Itàlia, i és que la italianitat és un valor i un actiu més de la marca

A banda dels tres nous models electrificats, Maserati ha anunciat que els actuals GranTurismo i GranCabrio també tindran versions electrificades, cosa que suposarà 800 milions d’inversió més a la planta de Torí.

El que encara no podem assegurar amb tota certesa és si el futur Alfieri (o com s’anomeni finalment el nou superesportiu ecològic de Maserati) serà un cotxe híbrid o també tindrà alguna versió totalment elèctrica que prescindeixi del motor de combustió.

A banda de l’electrificació total de la seva gamma, Maserati ha anunciat també que els nous models de la marca utilitzaran un sistema de conducció autònoma de nivell 2 sobre 5 en l’escala de conducció autònoma, i que gràcies a posteriors actualitzacions arribarà a un nivell 3 en aquesta escala.

Per acabar, Maserati mantindrà el seu enfocament de luxe amb les opcions de personalització que oferirà als seus clients. Així, permetrà que els compradors puguin assistir al procés de pintura del seu vehicle amb noves tecnologies de baix impacte ambiental i desenvoluparà un programa de personalització totalment nou i exclusiu per als seus clients.