Plans Creixement
Motor  /  Novetats 04/01/2017

El Ford Mustang serà híbrid al 2020

Ford anuncia els seus plans de futur, que segueixen dos grans eixos: electrificació de la gamma i repatriació de les inversions

Ara Motor
2 min
Ford Mustang

El Ford Mustang és una icona cultural, cinematogràfica i social dels Estats Units. Els Muscle Car, de fet, representen part de l’ideari de l’American Way of Life, i el Ford Mustang és el més representatiu de tots els Muscle Car i de tota la indústria automobilística americana.

Per això l’anunci de Ford ha sobtat a tothom. La companyia nord-americana va presentar ahir el seu pla d’electrificació, que inclou 13 nous models híbrids i elèctrics en la seva gamma durant els propers tres anys.

El nou Mustang híbrid renunciarà al motor V8 de benzina, tot i que, segons afirma la marca, el model híbrid no perdrà potència i, a més, accelerarà més ràpidament gràcies a l’impuls del motor elèctric.

El pla de Ford inclou també una versió híbrida del F-150 (el 'pick up' de la marca, model més venut de Ford arreu del món) i una versió híbrida endollable de la Ford Transit. Per acabar, Ford ha anunciat un SUV nou 100% elèctric que disposarà d’una autonomia de 500 quilòmetres.

Ford Transit Híbrid

Tot i que, de moment, els plans de Ford –que suposen una inversió de 4.300 milions d’euros– començaran per Amèrica del Nord i l'Àsia, es preveu que els models híbrids i elèctrics de Ford comencin a arribar al vell continent el 2021.

De retruc, Ford diu adéu a Mèxic

L’ambiciós pla de Ford suposa també ampliar la fàbrica de Chicago on es fabricaran els nous cotxes híbrids i elèctrics, i hi destinarà el capital que havia de servir per obrir una factoria a San Luís Potosí, a Mèxic.

stats