Cotxes híbrids
Motor Novetats 30/03/2019

Ford disposarà de versions microhíbrides del Fiesta i el Focus

La marca nord-americana prepara versions que associaran el propulsor de combustió amb un sistema microhíbrid de 48 V

Ara Motor
1 min
Ford disposarà de versions microhíbrides del Fiesta i del Focus

Ford vol tenir al mercat dues noves versions microhíbrides o ‘mild-hybrid’ dels Fiesta i Focus l’any 2020. Aquestes variants seran l’inici d’una ofensiva d’electrificació de la gamma Ford que afectarà els seus turismes però també els SUV i vehicles comercials.

Amb tot, no seran els primers cotxes electrificats de Ford a Europa, perquè fa anys que comercialitza el Mondeo híbrid que vam poder provar ara fa un any i que ens va semblar una de les millors opcions ecològiques del mercat en el seu segment.

Els Fiesta i Focus microhíbrids combinaran el motor gasolina tricilíndric 1.0 EcoBoost amb un sistema d’arrencada elèctrica de 48 V que es podrà encarregar d’engegar el cotxe i iniciar la marxa i fins i tot enviar parell en moments puntuals d’acceleració per omplir els buits generats pel bufat del turbo a baixes revolucions.

Aquesta bateria de 48 V es carregarà automàticament aprofitant l'energia cinètica del cotxe i no caldrà endollar-la a cap carregador. A més, Ford assegura que aquest sistema ‘mild-hybrid’ permet un estalvi de carburant important (de l’ordre del 5%) i unes emissions de CO2 de només 106 g/km, complint així amb molt de marge les normatives anticontaminació més restrictives.

stats