Cotxe elèctric
Motor Novetats 04/06/2021

Fiat es convertirà en un fabricant de cotxes elèctrics

La marca italiana es compromet a fer el pas cap a les zero emissions el 2030

2 min
Fiat 500 Hybrid

Fiat deixarà de fabricar cotxes amb motors de combustió d'aquí menys de deu anys. Així ho ha anunciat el nou director general de Fiat, el francès Olivier François, que ha assegurat que “la decisió ja estava presa abans de l’esclat del coronavirus” però que la pandèmia “ha fet que la marca prengui consciència de la necessitat de tenir cura del medi ambient”.

De fet, el nou Fiat 500 només es ven en format elèctric, i no està previst que Fiat en prepari noves versions gasolina i dièsel. L’altre gran producte de masses de la marca, el popular Panda, també està ultimant la seva conversió, i la nova generació de l’utilitari italià només comptarà amb versions electrificades, bé siguin totalment elèctriques o híbrides endollables.

Fiat confirma així la tendència dels grans fabricants europeus i asiàtics, que han anunciat la seva intenció de convertir-se en fabricants de cotxes elèctrics amb l’any 2030 a l’horitzó, quan diversos mercats del Vell Continent prohibiran la venda de cotxes nous amb motors de combustió.

El full de ruta de Fiat passa per democratitzar el cotxe elèctric, i això vol dir rebaixar-ne el preu i fer-lo competitiu, segons explica el mateix Olivier François. El pla de la marca italiana és mantenir el 500e o elèctric com un model més aspiracional, chic i a la moda, deixant un marge comercial més gran, alhora que oferirà elèctrics low cost o de preu accessible coincidint amb l’arribada del futur Panda elèctric.

La marca recorda que el gruix d’aquesta transició i canvi de model es produirà entre els anys 2025 i 2030 i que caldrà seguir treballant de la mà de les institucions per poder oferir una xarxa de càrrega adient per poder suportar el volum de nous vehicles elèctrics que circularan pels carrers i les carreteres en un futur no gaire llunyà.

stats