Indústria
Motor Novetats 30/06/2023

Fiat anuncia que deixa de fabricar cotxes grisos

Sí, tal com ho diem: la marca italiana deixarà de pintar els vehicles en color gris per reforçar el seu lideratge com a marca de l'alegria

2 min
Fiat deixa de pintar cotxes grosos

Fiat va anunciar ara fa uns mesos que vendria únicament vehicles elèctrics a partir de l'any 2027, una data molt més propera en el calendari que no pas la de 2035, data límit per a poder vendre vehicles de combustió. En aquesta transició cap a l'electromobilitat la marca italiana ha pres una altra decisió que, si bé no és tan contundent, resulta si més no curiosa: deixarà de vendre vehicles grisos.

Més enllà de la decisió com a tal (que no necessita gaires explicacions) el que sí resulta curiós és entendre els motius que han portat a Fiat a prendre-la. Segons afirma la marca de Torí, s'ha optat per eliminar el gris de les carrosseries per "realçar la importància dels colors a la vida, encarnant el mode de vida italià i reafirmant el valor de la Nova Dolce Vita". Fiat va un pas més enllà en la seva explicació assegurant que "Itàlia està relacionada amb colors vius com ara el Mar d'Itàlia, el Sol d'Itàlia, la Terra d'Itàlia i el Cel d'Itàlia" i que "l'estratègia s'implementa per afegir un tret distintiu als cotxes Fiat al mercat automobilístic".

El nou Fiat 600e, pintat (o més aviat submergit) en un color ben llampant

L'objectiu, reforçar el lideratge de Fiat com a marca de l'alegria

Oficialment, i segons ha dit Olivier Francois, Conseller Delegat de Fiat i Director Global de Màrqueting a Stellantis, aquesta decisió "té com a objectiu reforçar encara més el lideratge de Fiat com la marca de l'alegria, els colors i l'optimisme. La realitat és que, més enllà de la campanya de màrqueting que això representa per a la marca de Torí, la intenció de fons és la de incrementar les vendes a nivell mundial, ja que van caure un 7% el passat 2022.

A més, aquesta notícia també ajuda a situar la marca al taulell de notícies del món del motor, que en breus s'omplirà també amb l'arribada del Fiat 600e, un nou SUV totalment elèctric que es presentarà el proper dia 4 de juliol. Sigui com sigui, a partir d'ara tothom que vulgui comprar un Fiat podrà escollir una gamma cromàtica molt extensa, però en la qual no hi haurà cap tonalitat grisa.

Malgrat tot, encara serà possible escollir fins a cinc colors blaus diferents

De fet, el pantone de la marca estarà format per un total de 21 colors: Blanc Gelat; Taronja Sicília; Taronja Pebre vermell; Vermell Passione; Blau Dipinto di Blu; Blau Itàlia; Blau Venezia; Blau Oceà; Blau Celeste; Verd Rugiada; Verd Foresta; Or Rosa i Negre Cinema. A continuació adjuntem un vídeo on la pròpia marca explica la seva nova estratègia cromàtica:

Fiat deixa de vendre cotxes grisos
stats