Consells conducció
Motor  /  Novetats 14/07/2019

Com estalviar combustible amb l’aire condicionat del cotxe

Us expliquem alguns trucs i consells per fer servir de manera eficaç l’aire condicionat al cotxe durant els mesos d’estiu

Ara Motor
2 min
Estalviar amb l’aire condicionat del cotxe

Arriba la calor, i amb ella la necessitat d’adequar la temperatura del nostre cotxe a la conducció, ja que diversos estudis apunten que una temperatura ambiental de 35 graus ens fa un 20% més lents al volant, amb un efecte equivalent al de conduir amb una taxa de 0,5 grams per litre d’alcohol a la sang.

Així doncs, utilitzar el sistema de refrigeració del cotxe és necessari i beneficiós per als ocupants del vehicle i fins i tot repercuteix positivament en la seguretat viària. Ara bé, cal saber també que el sistema d’aire condicionat influeix en el consum de carburant del nostre vehicle, un efecte que podem intentar minimitzar si seguim alguns consells pràctics.

En primer lloc convé intentar que el cotxe no estigui massa calent a l’hora d’engegar-lo. Això es pot aconseguir intentant aparcar a les zones obagues o intentant encendre el cotxe a les primeres o últimes hores de més incidència solar. Molts cops ens és impossible aparcar en un lloc a l’ombra o hem d’agafar el cotxe a les hores de més calor: en aquests casos és recomanable obrir les finestres del cotxe i obrir i tancar les portes de manera repetitiva per intentar dissipar la calor.

És important esperar per engegar el sistema de refrigeració després d'encendre motor

També és important engegar el motor i esperar uns segons per encendre el sistema de refrigeració del cotxe, i que quan ho fem mantinguem les finestres del cotxe baixades durant alguns minuts amb l’objectiu d’expulsar ràpidament l’aire calent de l’habitacle. A aquells conductors que prefereixen obrir les finestres del vehicle cal recordar-los que el fet de tenir-les obertes modifica l’aerodinàmica del cotxe, però que si no superem els 80 km/h l’increment de carburant per portar les finestres obertes és molt baix.

Un cop en marxa, i amb el cotxe a una temperatura no excessivament calorosa, convé mantenir el cotxe en una temperatura igual o superior als 21 graus, ja que per sota d’aquesta xifra el consum de carburant s’incrementa un 30%.

Per acabar, és important estar atents a l’estat dels filtres d’aire, ja que si estan bruts o en mal estat el sistema no serà capaç de refrescar correctament l’habitacle, la qual cosa repercutirà també en un increment del consum de carburant.

stats