Mobilitat elèctrica
Motor Novetats 28/06/2018

Endesa i Smart volen electrificar el trànsit d'Eivissa

Les dues empreses arriben a un acord per obrir cinc nous punts de recàrrega a Eivissa gratuïts pels usuaris dels Smart forfour EQ

Ara Motor
2 min
Endesa i Smart volen electrificar el trànsit a Eivissa

Ara fa uns dies us vam oferir la prova del nou Smart forfour EQ, un cotxe urbà totalment elèctric amb 155 quilòmetres d’autonomia. Aquest petit elèctric serà un dels cotxes més utilitzats a l’illa d’Eivissa durant els pròxims anys si l’acord entre Smart i Endesa prospera com les dues multinacionals esperen.

L’oportunitat és molt bona: el govern balear va anunciar que volia prohibir la venda i circulació de cotxes dièsel el 2025 al territori insular, i en aquest context els cotxes elèctrics guanyen molt de protagonisme, especialment en illes petites com Formentera i en menor mesura, Eivissa o Menorca.

Un Smart forfour carregant la bateria

L’objectiu de l’acord inclou l’obertura de cinc nous punts de recàrrega elèctrica a diversos punts estratègics d’Eivissa –cada punt disposarà de dos endolls de càrrega ràpida- per part d’Endesa, que els conductors poden localitzar i pagar fàcilment mitjançant una aplicació de telèfons mòbils anomenada Endesa ecaR. Aquests punts poden carregar les bateries d’un cotxe elèctric al 80% en 40 minuts, i utilitzen energia obtinguda de recursos totalment renovables, bàsicament solar.

Els punts de recàrrega són aptes per a qualsevol cotxe elèctric, però els usuaris dels Smart forfour EQ podran utilitzar els punts de recàrrega de forma gratuïta entre la 1 i les 7 de la matinada, fins arribar a un límit de 1.200 kWh anuals.

L’acord no quedarà restringit a un àmbit balear, ja que el direcotr general d’Endesa Josep Trabado ha anunciat un ambiciós pla que inclou l’obertura de 600 punts de recàrrega ràpida pels cotxes elèctrics al territori peninsular abans de l'any 2021.

stats