Prototips
Motor Novetats 18/08/2018

DS X-Tense: el cotxe del futur tindrà 1.360 cavalls (i màquina de cafè)

La marca francesa fa un exercici d’interpretació del cotxe del 2035, un esportiu de zero emissions i molt tecnològic

Ara Motor
2 min
DS X-Tense, el cotxe del 2035 amb 1035 cavalls i màquina de cafè

Predir el futur és una tasca gairebé impossible, però els francesos de DS (que ja funciona com una marca independent de Citroën) ho han intentat amb l'X-Tense, un prototip elèctric fabricat íntegrament amb fibra de carboni i una potència de més de 1.000 cavalls.

Aquest prototip –que ens recorda poderosament als clàssics sidecars– disposa d’una carrosseria asimètrica, amb un habitacle dividit en dues meitats que presenten una fisonomia força diferent. L’espai del conductor és descapotable i recorda la posició d’un monoplaça, però l’altra meitat de l’habitacle queda coberta i presenta espai per a dos ocupants (la plaça posterior és petita i només serviria per portar un infant).

DS X-Tense

La seva mecànica elèctrica ofereix una potència estàndard de 400 kW (uns 540 CV) per moure’s en condicions de circulació convencionals, però pot arribar als 1.000 kW (1.360 CV) per fer-lo servir en un circuit.

El xassís del prototip X-Tense deriva dels monoplaces que DS utilitza per competir a la Fórmula E, i, malgrat que el prototip podria ser plenament autònom, la marca francesa no ha volgut renunciar al plaer de conduir.

Deriva dels actuals DS de Fórmula E

Per acabar aquest prototip incorpora una novetat molt interessant en forma d’assistent personal que ha batejat com Iris, un holograma amb el qual el conductor i els ocupants del vehicle poden interactuar. A més els vidres dels acompanyants poden fer-se servir per projectar-hi sèries o pel·lícules i fins i tot incorpora una petita màquina de cafè.

stats