Esportiu elèctric
Motor Novetats 08/02/2022

DS E-Tense Performance, un esportiu amb cor de Fórmula E

El prototip de DS és un elèctric d’altes prestacions amb 816 CV i un disseny espectacular

2 min
DS E-Tense Performance

Ara fa sis anys, coincidint amb el saló de Ginebra del 2016, la marca DS (aleshores encara filial de Citroën) va presentar el DS E-Tense Concept, un vehicle que avançava solucions estètiques i tecnològiques de la marca que han estat una realitat amb el pas dels anys i presentava una potència de 402 CV. 

La marca francesa ha recuperat aquest prototip original amb una millora mecànica, estètica i tecnològica que inclou, entre altres detalls, una carrosseria millorada des d’un punt de vista aerodinàmic, nous grups òptics en forma de T, un capó més afilat i agressiu, llandes de nou disseny, menor resistència a l’aire i nous colors que avancen algunes de les solucions estètiques de DS de cara als pròxims anys.

DS E-Tense Performance.
DS E-Tense Performance.
DS E-Tense Performance.

Però la gran novetat del nou DS E-Tense Performance és la seva mecànica, que ara arriba als 816 CV gràcies als dos motors elèctrics de què disposa el cotxe, que provenen de l’experiència de la marca a la Fórmula E. Aquest prototip, en realitat, és tres cops més potent que un monoplaça elèctric, gràcies a un motor davanter que té una potència d’uns 340 CV, mentre que el posterior aporta 476 CV més.

La bateria d’aquest prototip esportiu ha estat dissenyada pels especialistes de Total Energies, amb un nou sistema de refrigeració i composició química que permet millorar-ne el rendiment. 

Tot i que DS no fabricarà mai aquest prototip en sèrie, la marca sí que ha anunciat que en farà una versió digital en format NFT limitat a 100 unitats i que podrà conduir-se de manera virtual. El que sí que queda clar, però, és que el DS E-Tense Performance suposa un cop més una base que avança solucions tecnològiques, mecàniques i de disseny de la marca francesa de cara al seu futur.

stats