Moto elèctrica
Motor  /  Novetats 29/12/2021

Damon Motorcycles aterrarà al nostre mercat el 2022

El fabricant de motocicletes esportives elèctriques ha anunciat la seva arribada al Vell Continent aquest any vinent

2 min
Damon HyperSport

Damon Motorcycles és un fabricant canadenc especialitzat en motocicletes elèctriques i esportives d’alt rendiment, i tot just acaba d’anunciar la seva arribada a Europa al llarg de l’any 2022. D’aquesta manera els canadencs responen a una demanda cada cop més consolidada i extensa de motocicletes de zero emissions però altes prestacions que existeix al Vell Continent.

De fet, en el comunicat Damon Motorcycles assegura que espera “una demanda més gran a Europa que als Estats Units i el Canadà”, ja que el mercat europeu “està fent una transició més ràpida cap als vehicles elèctrics que no pas a Nord-amèrica”. En aquest sentit, els canadencs tenen definit un full de ruta que passa per una presentació de les seves motos als principals centres motociclistes d’Europa per estimular-hi la demanda. En un segon moment Damon fins i tot preveu obrir una fàbrica pròpia al continent per abastir la demanda europea i respondre a les seves especificitats.

La seva primera creació és una motocicleta anomenada Damon HyperSport, una moto elèctrica amb 215 CV de potència i una autonomia real d’entre 321 i 550 quilòmetres (en funció de si circulem per autopistes i autovies o per entorns urbans, on l’autonomia és més gran) i una càrrega tecnològica de primer ordre. A més, aquesta moto compta amb diversos sistemes de seguretat i controls de tracció per gestionar la seva potència pura. Aquesta bèstia elèctrica té, entre altres coses, un parell immediat i una acceleració que sorprendran qualsevol motard avesat a conduir motos d’alt rendiment. La Daemon HyperSport té un preu de venda al voltant dels 23.000 euros i promet una velocitat punta de 320 km/h.

Per acompanyar la HyperSport, els canadencs de Damon Motorcycles han anunciat una segona motocicleta basada en el mateix model i de la qual només fabricarà unes 100 unitats anomenada Hyperfighter Colossus, amb unes prestacions una mica inferiors. Tindrà només uns 200 CV de potència i 235 quilòmetres d’autonomia, així com una velocitat punta de 273 km/h. El seu preu de 35.000 euros, força superior al de la moto sobre la qual es basa, es justifica en la seva exclusivitat i en la seva estètica naked, que la fan encara més única i desitjable.

stats