Nou SUV
Motor 03/08/2019

El primer cotxe de Xiaomi costarà 11.000 euros

El Redmi T77 de moment només es pot comprar a la Xina, tot i que la multinacional tecnològica no descarta fer el salt a Europa

Ara Motor
2 min
El primer cotxe de Xiaomi costarà 11.000 euros

Ara fa uns mesos Xiaomi va presentar el seu primer cotxe a la xarxa social Weibo, l'equivalent de Twitter al gegant asiàtic. Aquest model, que finalment s'anomenarà Pentium T77, aprofita un model ja existent a la Xina del fabricant local Besturn i el millora introduint-hi diversos aparells i 'gadgets' tecnològics d'última generació.

Xiaomi Pentium T77

El T77 fa uns 4,5 metres de llarg i 1,8 d'ample i utilitza un motor turbo de gasolina de quatre cilindres 1.2 amb una potència d'uns 143 CV i 204 Nm de parell, associat a un esquema de tracció davantera i un canvi manual de sis relacions, amb una velocitat punta de 181 km/h.

Interior Pentium T77

Però el punt fort del SUV de Xiaomi és el seu arsenal tecnològic, que inclou el sistema operatiu MIUI associat a un processador d'intel·ligència artificial Xiao AI que gestionarà l'aparell tecnològic i les interaccions amb els ocupants del cotxe mitjançant un holograma en 3D que respondrà ordres per veu i que oferirà un seguit d'informacions al conductor, com ara una ruta fixada prèviament, saber l'estat real del trànsit a cada moment o engegar telemàticament els seus aparells i electrodomèstics Xiaomi des del cotxe, entre altres possibilitats. Això sí, aquest sistema només podrà respondre les ordres en xinès i alguns dialectes locals.

Detall holograma 3D

El preu del primer cotxe de Xiaomi serà una mica més baix del que en un primer moment va anunciar la marca, ja que només costarà 89.800 iuans, uns 11.000 euros al canvi actual, gràcies a una promoció de descompte per als compradors que el reservin abans del 29 d'agost en la seva plataforma de vendes Youpin, tot i que d'entrada només estarà a la venda a la Xina. Tot i que no és impossible comprar el T77 des del nostre país, a aquest preu caldria afegir-hi els costos de transport i impostos diversos d'importació, homologació i matriculació, cosa que encariria molt el preu final del producte.

stats