Nou SUV
Ara Motor

Xiaomi fabricarà un SUV que costarà menys de 15.000 euros

La multinacional xinesa anuncia que fabricarà un cotxe mitjançant la seva filial Redmi

Xiaomi fabricarà un SUV que costarà menys de 15.000 euros / XIAOMI Zoom

Després de fer-se un forat en el món dels telèfons mòbils, les tauletes i altres dispositius electrònics, Xiaomi sembla disposada a fer el pas a la indústria de l’automòbil amb un totcamí assequible fabricat a la Xina a un preu molt assequible, inferior als 15.000 euros.

El primer cotxe de Xiaomi serà un SUV de mida mitjana anomenat Bestune T77 que la multinacional xinesa ha presentat a la xarxa social Weibo, l’equivalent de Twitter al gegant asiàtic.

Bestune T77 Zoom

Bestune T77 / Xiaomi

El Bestune T77 fa uns 4,5 metres de llargada i 1,8 d’amplada, unes dimensions molt similars a les d’un Kia Sportage, un Seat Ateca o un Volkswagen Tiguan, entre d'altres. Mecànicament el SUV de Xiaomi podria utilitzar un motor turbo de gasolina de quatre cilindres amb una potència d’uns 140 CV i 204 Nm de parell, associat a un esquema de tracció davantera i un canvi manual de sis relacions.

El fet de ser un cotxe desenvolupat per Redmi és tota una garantia des del punt de vista tecnològic, i aquest primer SUV de la multinacional xinesa utilitzarà el sistema operatiu MIUI, propietat del gegant tecnològic asiàtic, i que serà l’encarregat de gestionar tot el sistema electrònic i de connectivitat del vehicle.

Bestune T77 Zoom

Bestune T77 / Xiaomi

Xiaomi i la seva filial Redmi han anunciat que el preu base del model serà d’uns 11.825 euros, mentre que les versions més equipades i tecnològiques arribaran fins als 17.900 euros. A aquest preu caldria afegir-hi els costos de transport i impostos diversos d’importació i matriculació. Amb tot, la multinacional xinesa encara no ha confirmat la data a partir de la qual començarà a entregar les seves primeres unitats, ni tampoc la producció anual que espera poder fer del Bestune T77.