Cotxe solar
Motor 22/04/2019

El primer cotxe solar es fabricarà a Suècia i tindrà 300 quilòmetres d'autonomia

Una ‘start-up’ alemanya aprofitarà les velles instal·lacions de Saab a Trollhattan, Suècia

Ara Motor
2 min
El primer cotxe solar es fabricarà a Suècia

Ara fa un temps us vam presentar el Sono Sion, el prototip de cotxe solar de la companyia alemanya Sono Motors, un model que incorporava 350 cèl·lules solars repartides per tota la carrosseria i que poden emmagatzemar prou energia cada dia per garantir 34 quilòmetres d'autonomia. Una autonomia escassa, però compensada per un punt de recàrrega elèctrica convencional que permet ampliar-la fins als 250 quilòmetres.

Sono Motors, que havia promès que començaria a fabricar el cotxe tan bon punt tinguessin 5.000 reserves, ha arribat a un acord amb la NEVS (National Electric Vehicle Sweden) per començar a fabricar-lo a l’antiga planta de Saab a Trollhattan, ciutat situada al sud-oest de Suècia, no gaire lluny de Göteborg.

Sion Sono

Aquestes instal·lacions i l’aliança entre els dos fabricants podrien permetre que el Sion, que començarà a fabricar-se l’any vinent, tingui una producció anual sostinguda de 43.000 cotxes, fins a arribar a les 260.000 unitats en vuit anys que ha fixat com a objectiu la ‘start-up’ alemanya.

Tot i que en un primer moment Sono Motors havia anunciat un preu de 16.000 euros, el preu final del cotxe serà de 25.500 euros més la bateria, que es podrà comprar o llogar en funció del client. La marca afirma, però, que ja ha rebut més de 9.800 reserves del cotxe al seu lloc web que li han permès finançar una part de l’arrencada del projecte.

A més, el Sono Sion vindrà preparat de sèrie per al ‘car sharing’ o cotxe compartit, i els propietaris podrien llogar el seu cotxe quan no l'utilitzin tant per a un ús de vehicle convencional com per al de central elèctrica portàtil.

stats