Trànsit
Motor 06/06/2019

Els conductors barcelonins perden sis dies a l’any en retencions de trànsit

Un informe de TomTom Traffic revela quant de temps perden els conductors a l’any a causa de l’estat del trànsit

Ara Motor
1 min
Els conductors barcelonins perden sis dies a l’any en retencions de trànsit

Barcelona és la pitjor ciutat de l’Estat per circular en hores punta. Un informe de TomTom Traffic assegura que per cada desplaçament de mitja hora els barcelonins han de sumar 18 minuts més a causa de l’estat del trànsit.

Això suposa que, de mitjana, els conductors de Barcelona han d’invertir un 29% de temps extra per moure’s per la ciutat i el seu entorn en cotxe, però a les vuit del matí la punta de retenció pot suposar que un conductor hagi d’invertir fins un 60% de temps extra per fer els seus desplaçaments en cotxe. Cada conductor perd uns 8.715 minuts cada any en retencions urbanes, és a dir, sis dies sencers cada any. Amb tot, la capital catalana ocupa el lloc 118 del rànquing mundial, força lluny dels primers de la llista.

Els llocs més saturats de Barcelona

  • Gran Via de les Corts Catalanes
  • Carrer de Sardenya
  • Ronda del General Mitre
  • Ronda Litoral
  • Passeig de la Zona Franca
  • Plaça d’Ildefons Cerdà

Curiosament, Madrid no és la segona ciutat de l’Estat amb el trànsit més congestionat, ja que aquest dubtós honor li correspon a Palma, seguida de Granada. La capital espanyola ocupa una sorprenent quarta posició del rànquing estatal. Cap altra ciutat catalana apareix en el rànquing de les primeres 25 ciutats de l'Estat, tot i que València ocupa una destacada vuitena posició, amb una saturació que arriba al 19% del temps extra per als desplaçaments i en què cada valencià perd 4.980 minuts cada any en retencions de trànsit.

stats