Motor Novetats 09/11/2016

Bultaco fabricarà un cotxe de 400 cavalls a Molins de Rei

La mítica marca catalana vol fabricar un esportiu biplaça descapotable de 400 cavalls i 800 quilos aprofitant les sinergies tecnològiques amb el grup Volkswagen

Ara Motor
2 min
Bultaco fabricarà un cotxe de 400 cavalls a Molins de Rei

Bultaco vol tornar per la porta gran al món del motor, però en aquesta ocasió ho vol fer sobre quatre rodes. Avui ha presentat el Linx, el prototip del futur esportiu biplaça de la marca, en el marc del Saló de la Moto de Milà EICMA. El Linx ha estat batejat així en honor al linx ibèric, el petit felí que es troba en perill d’extinció.

Bultaco Linx

El futur model esportiu de Bultaco es fabricarà a Molins de Rei, a les noves instal·lacions de la companyia, i compta amb el suport tecnològic del grup Volkswagen, que subministraria els elements mecànics del biplaça català.

Bultaco Linx

El Linx serà un roadster (biplaça descapotable) molt lleuger, d’uns 800 quilos de pes gràcies a l’ús d’un xassís d’alumini, i estarà impulsat pel motor 2.0 TSI de quatre cilindres d’origen Volkswagen (que equipa el León Cupra, per exemple) i que arribaria a erogar 400 cavalls de potència. El Linx utilitzarà un canvi automatitzat DSG de sis velocitats i doble embragatge i diferencial autoblocant per gestionar eficientment la potència d’aquest petit bòlid.

El motor 2.0 TSI serà d'origen Volkswagen

A més, el Linx utilitzarà sistemes de suspensions de doble trapezi inspirats en els utilitzats en competició, i un sistema d’escapament signat per Akrapovic. Tot aquest desplegament tecnològic permetrà al roadster de Molins de Rei accelerar de 0 a 100 en 3’8 segons, millorant els registres del KTM X-BOW R, el referent del segment.

Interiors Bultaco Linx

Bultaco vol iniciar la producció del Linx durant els primers mesos de 2017 i iniciar la seva comercialització a finals de 2017 o inicis de 2018. El seu preu, encara no oficial, estarà una mica per sobre dels 100.000 euros, i la producció es preveu que sigui d’unes 25 o 50 unitats a l’any.

stats