Vehicle autònom
Motor Novetats 15/12/2018

Bosch presenta el vehicle elèctric autònom del futur

La multinacional alemanya presentarà el prototip al CES de Las Vegas

Ara Motor
2 min
Bosch presenta el vehicle elèctric autònom del futur

Bosch és una de les empreses que més ha treballat en l’evolució i perfeccionament dels sistemes de conducció autònoma. No debades han col·laborat amb fabricants com Daimler (matriu de Mercedes-Benz), BMW o Porsche en diversos projectes de desenvolupament de sistemes i 'softwares' de conducció autònoma.

Vista lateral

El prototip de Bosch és un vehicle a mig camí d’un monovolum i un autobús petit amb formes quadrades i rectangulars que prioritzen maximitzar l’espai de l’habitacle en detriment de l’aerodinàmica i l’estètica del vehicle.

Interior

D’aquesta manera el vehicle de Bosch genera un espai interior molt ample limitat per dues places en cada extrem del vehicle que deixen un gran buit central. Crida l’atenció el fet que aquest prototip no tingui cap mena d’instrument destinat a la conducció del cotxe, que és totalment autònom, en una mostra de la confiança que la multinacional alemanya té en el seus sistemes de conducció autònoma.

Interior del vehicle autònom

La idea de Bosch és que sigui una mena de taxi o vehicle compartit entre diversos usuaris que un cop dins del cotxe poden rebre informacions i serveis a la carta, amb disponibilitat de wifi pels diversos dispositius mòbils i que també permet efectuar el pagament de manera electrònica pel servei del desplaçament prestat pel vehicle.

Vista frontal

Tot i que Bosch no ha fet pública cap xifra oficial de potència ni d’autonomia sí que ha volgut explicar que el vehicle té un sistema intel·ligent que li permet adreçar-se a un punt de càrrega quan detecta que a les bateries del cotxe els queda poca autonomia, per després poder seguir amb el seu trajecte de manera normal.

stats