Mobilitat sostenible
Motor Novetats 20/04/2018

El futur BMW Sèrie 3 podria tenir una versió elèctrica

La nova generació de la berlina bavaresa podria rivalitzar així amb el nou Tesla Model 3

Ara Motor
1 min
El futur BMW Sèrie 3 podria tenir una versió elèctrica

Al mes d’octubre BMW presentarà la nova generació de la Sèrie 3 que arribarà al mercat a partir del 2019. Aquesta nova generació, que aprofitarà molts elements estructurals i tecnològics de la plataforma CLAR (Cluster Architecture) que BMW ja utilitza en els actuals Sèrie 5 i 7 incorporarà l’ús massiu de materials lleugers com la fibra de carboni o l’alumini, que permetran un estalvi de pes significatiu i que faran que la nova generació sigui entre 80 i 100 quilos més lleugera que l’actual.

Aquest estalvi de pes beneficiarà els registres de consums de la berlina bavaresa, i permetrà millors prestacions de les versions d’accés amb motors tricilíndrics dièsel i gasolina. Estèticament la nova Sèrie 3 incorporarà moltes de les senyes d’identitat del llenguatge estètic de l’actual Sèrie 5, com els fars i la calandra davanteres o els estilitzats grups òptics posteriors.

La gran sorpresa de la nova Sèrie 3 podria ser que per primer cop aparegui una versió totalment elèctrica gràcies a una bateria de 90 kWh i amb prestacions i autonomies suficients per plantar cara al Tesla Model 3. Actualment BMW ja compta amb una versió híbrida anomenada 330e que té la continuïtat garantida de cara a la pròxima generació de la Sèrie 3.

stats