Nou Sèrie 6
Motor Novetats 15/06/2017

BMW Sèrie 6 GT, l’evolució de les espècies

Els bavaresos presenten el Sèrie 6 GT, un model basat en el Sèrie 5 però amb més espai i habitabilitat

Ferran Vital
2 min
BMW Sèrie 6 GT, l’evolució de les espècies

El nou Sèrie 6 GT és la resposta de BMW a les necessitats d’un segment del mercat que vol disposar de la funcionalitat d’una berlina amb l’estètica d’un cupè –el resultat ens pot semblar més o menys encertat– i pren el relleu al vell Sèrie 5 GT.

A mig camí de berlina, cupè i "Crossover"

Després de presentar la nova Sèrie 5 tot just fa uns mesos, BMW ha decidit optar per canviar el nom de la seva versió GT i recuperar el nom de Sèrie 6 que tan bons records genera als aficionats del motor.

BMW Sèrie 6

Aquesta nova generació és més lleugera (150 quilos), disposa de suspensió neumàtica de sèrie i supera els 5 metres de llarg i 1,9 d’ample. Gràcies a aquestes mides, el nou Sèrie 6 GT ofereix una capacitat de maleter de 610 litres, 100 litres més que l’antic Sèrie 5.

El maleter creix més de 100 litres

Mecànicament, aquest nou Sèrie 6 GT utilitza la mateixa plataforma, elements mecànics i components que la Sèrie 5, i d’entrada, BMW ofereix els models gasolina 630i –amb motor de quatre cilindres i 258 CV– i 640i –aquest, amb motor de sis cilindres en línia i 340 CV–. Pel que fa a mecàniques dièsel, BMW comercialitzarà el 630d, amb motor de sis cilindres i 265 CV de potència. Les versions 640i i 630d es podran associar al sistema de tracció integral xDrive, i totes les versions s’equiparen amb un canvi automatitzat ZF de vuit velocitats.

Frontal Sèrie 6 GT

Però on el nou Sèrie 6 GT vol sobresortir és en el camp tecnològic i de seguretat, amb molts elements de confort opcionals heretats de la Sèrie 7, com ara els seients posteriors regulables electrònicament, el sistema On-Street Parking, que ens informarà on hi ha espais disponibles per aparcar, seients amb funció de massatge, sistema multimèdia iDrive amb pantalla tàctil de 10 polzades i un Head-up Display un 7% més gran que el model anterior.

Detall places posteriors
stats