Esportiu de luxe
Motor Novetats 02/05/2018

BMW M850i: motor V8, 530 CV i tracció integral

La marca bavaresa ha confirmat que l’M850i arribarà a finals d’any amb 530 CV i tracció integral

Ara Motor
1 min
BMW M850i: motor V8, 530 CV i tracció integral

Fa dies que 'la mula' –versió definitiva de producció convenientment camuflada– dels nous BMW Sèrie 8 circula per les carreteres de Gal·les. De fet el model caçat al Regne Unit és un BMW 850i amb motor de vuit cilindres en 8 (o V8) associat a un sistema de tracció integral xDrive i gestionat per un canvi automàtic Steptronic de vuit relacions.

Aquest flamant M850i és el pas previ del futur M8 (que promet ser encara més espectacular) i vol ser una mostra al món del ‘savoir faire’ dels enginyers de la marca bavaresa. Equipat amb un eix posterior direccional, aquest M850i promet una agilitat i dinamisme a l’altura dels millors esportius del moment, tot i que abandoni –no sabem si per sempre– el tradicional plantejament de tracció posterior o propulsió que ha fet famosa la marca bavaresa.

M850i

El seu motor de 8 cilindres en V entrega 530 CV i un parell de 750 Nm, una potència més que prometedora per a un cotxe ample, amb una batalla o distància entre eixos considerable i amb un centre de gravetat molt baix. No és casual que BMW hagi posat a punt el xassís i el bastidor en el vell traçat de Nürburgring Nordschleife.

Per acabar, el nou M850i promet ser una autèntica obra d’art. La seva carrosseria cupè de dues portes i les proporcions que s’insinuen sota el camuflatge de les unitats de prova prometen una bellesa clàssica amanida amb la sensació de poder i eficàcia del disseny dels últims models de BMW.

stats