Conducció autònoma
Motor Novetats 23/05/2018

Barcelona es convertirà en un camp de proves del cotxe autònom

La capital catalana serà un dels puntals europeus en el desenvolupament de la conducció autònoma

Ara Motor
1 min
Barcelona es convertirà en un camp de proves del cotxe autònom

La DGT ha signat un acord amb la multinacional israeliana Mobileye –filial del grup Intel– i amb el consistori barceloní per desenvolupar el cotxe autònom a la capital catalana. L’acord preveu que fins a 5.000 vehicles amb tecnologia Mobileye escanejaran la ciutat de Barcelona per crear mapes d’alta definició en format participatiu o 'crowdsourcing'.

Amb totes les informacions recopilades es crearà un mapa d’alta precisió amb un marge d’error pràcticament nul per facilitar el desembarcament dels cotxes autònoms i millorar la seguretat viària gràcies a la lectura de la carretera per part dels cotxes autònoms o amb assistents avançats a la conducció (també anomenats sistemes ADAS, per les seves inicials en anglès). Aquesta informació servirà per evitar possibles col·lisions, atropellaments a vianants i ciclistes o xocs frontals entre vehicles, els més perillosos i que presenten una taxa de mortalitat més alta.

Els 5.000 vehicles que participaran en aquest projecte a Barcelona formen part de diverses empreses i entitats que actualment col·laboren amb Mobileye, i que inclouen diversos serveis municipals, autobusos urbans, transportistes o empreses de lloguer de cotxe compartit o ‘carsharing’. És important recordar que aquests vehicles no circularan de manera autònoma, sinó que tan sols escanejaran els diversos racons de la ciutat per crear una base de dades prou gran per implantar sistemes de conducció autònoma més segurs a la capital del país.

De la mateixa manera, la DGT ha anunciat que en una segona fase d’implantació aquests vehicles podrien penetrar a la xarxa de carreteres principal de l’Estat per facilitar la circulació als cotxes autònoms del futur.

stats