Cotxe elèctric
Motor Novetats 26/11/2019

Audi retallarà 9.500 llocs de treball a Alemanya

Els d’Ingolstadt volen retallar el 15% de la seva plantilla a Alemanya per invertir en nous productes i tecnologies de zero emissions

Audi
1 min
Audi retallarà 9.500 llocs de treball a Alemanya

Audi ha anunciat avui que vol reduir el volum de treballadors en nòmina a Alemanya per centrar esforços i recursos en recerca i desenvolupament de nous models i tecnologies de zero emissions.

Actualment la marca d'Ingolstadt té més de 62.000 treballadors a tot Alemanya, cosa que vol dir que al voltant del 15% de la seva plantilla actual deixaria d’estar en actiu de cara al 2025. Amb tot, la marca assegura que mantindrà el seu pla d’estabilitat fins al 2029, que seguirà repartint una part dels beneficis de la marca entre els seus treballadors i que seguirà contractant nous treballadors en els sectors estratègics de la companyia.

En un comunicat publicat avui, Audi assegura que aquesta estratègia respon a la “necessitat de ser una companyia adequada a les necessitats del futur, cosa que significa que alguns perfils de treball ja no seran necessaris i que caldrà crear-ne de nous” i que amb aquest ajustos “Audi es compromet amb el futur de les seves dues plantes a Alemanya”.

Curiosament, Audi va batre el seu rècord de producció de vehicles ara fa pocs mesos en les seves grans fàbriques alemanyes d’Ingolstadt i Neckarsulm, que tenen una capacitat de producció anual combinada de 675.000 unitats. Però la marca dels anells ja no està tan interessada en el volum total de producció, sinó en reorientar la seva producció cap a models totalment elèctrics i autònoms que deixin un marge comercial fins i tot superior al dels cotxes de combustió actuals.

stats