Nou SUV
Motor 06/08/2019

Audi Q3 Sportback: víctima del disseny

Els d’Ingolstadt afegeixen una nova carrosseria al seu totcamí compacte que el fa més esportiu i atractiu, però també més car

Ara Motor
2 min
Audi Q3 Sportback: víctima del disseny

L’Audi Q3 és el totcamí més venut de la marca alemanya, amb centenars de milers d’unitats venudes als cinc continents. I precisament el continent més gran de tots, l’asiàtic, és on els SUV de tall cupè es van posar de moda ara fa pocs anys. La moda ha anat guanyant adeptes al Vell Continent i Audi, una marca global que vol arribar a tots els segments del mercat, ha decidit començar a comercialitzar el nou Q3 Sportback a partir de la tardor vinent.

Audi Q3 Sportback

Estèticament els canvis respecte a un Q3 estàndard són molt apreciables i fàcils d’identificar: una carrosseria tres centímetres més baixa, una caiguda cupè del muntant posterior o pilar C i una zona posterior redissenyada, que fan que el cotxe sembli més esportiu i juvenil.

Audi Q3 Sportback

Més enllà de les consideracions estètiques, el Q3 Sportback esdevé menys pràctic, ja que la caiguda cupè sobre el maleter limita l’alçada de les places posteriors i perjudica l’habitabilitat de l’habitacle, però per intentar minimitzar aquest aspecte Audi ha dissenyat una segona filera de seients que es pot desplaçar uns 13 centímetres longitudinalment i millorar l’espai disponible al maleter, que de sèrie i amb els seients desplaçats al màxim endavant té una capacitat de 530 litres.

Places posteriors Q3 Sportback

Mecànicament i tecnològicament el Q3 Sportback és exactament igual que el Q3 estàndard. Els quadres de comandaments i serveis de connectivitat i els motors i caixes de canvis són els mateixos del model del qual deriva, amb potències compreses entre els 100 i els 230 CV amb versions dièsel i gasolina, la possibilitat d'escollir entre canvis manuals o automàtics i versions de tracció davantera o total, que Audi anomena 'quattro'.

Audi Q3 Sportback 4

El nou Q3 Sportback també serà més car que el model estàndard, i el seu preu base arrencarà en els 40.000 euros i arribarà a superar els 60.000 en les unitats més potents i equipades.

stats