Cotxe elèctric
Motor Novetats 17/03/2021

Audi atura el desenvolupament de nous motors dièsel i gasolina

La marca dels anells fa una aposta decidida per les mecàniques electrificades

1 min
Auddi A6 e-tron

Audi deixarà de desenvolupar nous motors de combustió dièsel i gasolina a partir d’aquest mateix any, segons ha confirmat el CEO de la marca, l’alemany Markus Duesmann, en una entrevista amb la revista Automobile Woche.

El màxim dirigent dels d’Ingolstadt apunta que la futura normativa d’emissions que prepara la Unió Europea, anomenada Euro7 i que substituirà la vigent Euro6, deixarà poc marge de maniobra per homologar els motors de combustió. Segons Duesmann, “Audi ja no desenvoluparà nous motors, sinó que adaptarà els motors existents als nous requisits ambientals”.

L’anunci d’Audi no significa que la marca abandoni del tot les mecàniques dièsel i gasolina, sinó que les adaptarà tècnicament per mantenir-les vigents i mirant de complir les futures restriccions d’emissions que regularà la UE per als nous models que s'hagin de matricular un cop entri en vigor la nova normativa d'emissions.

Aquesta possibilitat passa necessàriament per una aposta per la hibridació de la gamma del fabricant alemany, sobretot en format híbrid endollable o PHEV, i per l’aparició de fins a 20 nous models totalment elèctrics des d’ara fins al 2025.

stats