Conducció autònoma
Motor Novetats 23/12/2017

Apple patenta un nou sistema de conducció autònoma

La marca de la poma ha estat treballant en un projecte que promet ser "la mare de tots els sistemes d'intel·ligència artificial"

Ara Motor
1 min
Apple patenta un nou sistema de conducció autònoma

Aquesta setmana Apple ha patentat un nou sistema de conducció autònoma que vol millorar la mobilitat, l'eficiència i la seguretat dels vehicles autònoms. Aquest programari, anomenat Autonomous Navigation System, redueix la quantitat d'operacions que el programa utilitza i simplifica la informació que necessita en cada moment i els algoritmes simultanis.

La major part de cotxes autònoms fins ara fabricats funcionen amb un navegador que fa servir mapes estàtics i els confronta amb la informació que rep mitjançant els sensors (radars, càmeres, etc.) per moure's en un entorn dinàmic i canviant.

Aquest nou programari d'Apple, en canvi, proposa un canvi de paradigma: preveu rutes, direccions i moviments dels altres vehicles, objectes o vianants utilitzant els sensors del cotxe independentment dels mapes gravats al sistema autònom. És a dir, estalvia algunes operacions per processar més de pressa la realitat que envolta el cotxe, que al seu torn comparteix amb altres vehicles del seu entorn per gestionar a temps real l'estat del trànsit o els seus moviments, com ara la intenció d'avançar, d'aparcar o, per exemple, de girar a l'esquerra.

stats