Furgoneta elèctrica
Motor Novetats 21/09/2019

Amazon encarrega 100.000 furgonetes elèctriques a Rivian, el fabricant que vol fer tremolar Tesla

La comanda de cotxes elèctrics més gran de la història suposarà un canvi en el paradigma de la mobilitat d’Amazon

Ara Motor
1 min
Amazon encarrega 100.000 furgonetes elèctriques a Rivian, el fabricant que vol fer tremolar Tesla

Amazon ha encarregat 100.000 furgonetes elèctriques a Rivian, la ‘strat-up’ nord-americana que vol convertir-se en la gran alternativa a Tesla. Les entregues dels vehicles seran progressives entre el 2022 i el 2030, i l’estalvi en emissions de diòxid de carboni que suposarà aquesta inversió serà d’uns quatre milions de tones anuals.

A banda d’aquesta comanda, Amazon assegura que tota l’energia que consumeixi l’any 2030 en les seves activitats econòmiques serà 100% provinent d’energies renovables, i ha promès una inversió de més de 90 milions d’euros en projectes de reforestació en tot el món.

Rivian, per la seva banda, assegura una font d’ingressos molt important i un pla d’estabilitat en el creixement d’aquesta ‘start-up’, que ja compta amb inversions milionàries de Ford, entre altres empreses nord-americanes.

Què és Rivian?

Rivian és una companyia amb seu a Michigan fundada sobre les cendres de l’antiga Hummer i que compta amb molts antics treballadors de Hummer i Chrysler. Rivian, que disposa d'inversions d'Amazon i Ford, vol ser el contrapunt de Tesla i vol fabricar vehicles totalment elèctrics de gran potència i autonomia.

Amb l’anunci d’aquest projecte, el fundador d’Amazon, Jeff Bezos, ha declarat en un comunicat que “se suma als objectius de l’acord de París del 2009”, com si la seva empresa fos un estat sobirà, i que vol “obrir camí i demostrar que, si Amazon pot assolir aquest objectiu, qualsevol altre empresa pot fer-ho”.

stats