Novetats cotxes
Motor Novetats 20/12/2023

Alfa Romeo Milano, el model amb què la marca italiana s'estrenarà al segment B-SUV

Serà presentat el proper mes d'abril i disposarà de versions 100% elèctriques i de motors de combustió microhibridats

3 min
Alfa Romeo milano, el model amb què la marca s'estrenarà al segment B-SUV

Parlar d'Alfa Romeo és parlar de passió, disseny i esportivitat, però també d'una gamma no gaire completa, de xifres de vendes baixes i d'arrossegar una tradició de manca de fiabilitat que la marca italiana no ha sabut superar del tot. És per això que les darreres accions que està portant a terme el Grup Stellantis, propietari de la marca italiana, son una mena de darrera oportunitat per al fabricant transalpí per tractar de millorar la seva imatge i oferir models més aptes per a tots els públics sense per això haver de renunciar al seu disseny passional o al seu ADN esportiu.

I si aquesta estratègia va passar ara fa gairebé dos anys per presentar el Tonale, un SUV compacte que introduïa per primer cop l'electrificació a la marca, ara és el torn de l'Alfa Romeo Milano, un SUV utilitari que serà presentat al món el proper mes d'abril de 2024 i que té com a objectiu augmentar les xifres de vendes de la marca en incorporar-se al segment B, el que acumula un major volum de vendes a tota Europa.

Després del SUV compacte Tonale, ara serà el torn del SUV urbà Milano

Alfa Romeo Milano, tornada als orígens

La relació entre Milà i Alfa Romeo va molt més enllà d'un simple nom, ja que és aquí on va començar la història del fabricant italià un 24 de juny de 1910. I després d'haver viscut un petit tast d'aquesta nomenclatura en l'utilitari MiTo (en referència a les ciutats de Milà i Torí) ara Alfa Romeo empra el nom de la ciutat directament per denominar el que hauria de ser un dels seus models més importants i venuts de la gamma.

De fet, el nom de Milà va estar present a l'emblema de la marca durant més de 60 anys (de 1910 a 1972), mentre que en aquesta mateixa insígnia també hi trobem dos símbols que identifiquen la ciutat: la creu com a símbol històric de la capital de la Llombardia i la serp Biscione, escut d'armes de la noble família Visconti. I com no podia ser d'una altra manera, Alfa Romeo escollirà la ciutat de Milà per dur a terme la presentació del seu nou model.

Un SUV 100% elèctric... però també de combustió

Encara no es coneixen els detalls específics d'aquest nou model, però sí que se sap que arribarà al mercat associat a un motor elèctric i que posteriorment serà presentat amb un motor de combustió microhíbrid amb etiqueta ECO, quelcom similar al que ja passa amb el Jeep Avenger (model amb el qual compartirà plataforma i motoritzacions). D'aquesta manera Alfa Romeo incrementa progressivament la seva quota de vehicles elèctrics sense deixar enrere la combustió, que encara avui en dia representa una part molt important de les vendes de vehicles nous.

A nivell de disseny aquest nou model mantindrà l'esperit passional i esportiu de la marca, tal com afirma Jean-Philippe Imparato, CEO de Alfa Romeo. Segons Imparato aquest nou model serà "una simbòlica benvinguda de nou a tots els fans Alfistes que, com a propietaris del Giulietta i del MiTo, han estat esperant per confirmar el seu amor per Alfa Romeo." Alhora, també serveix com a benvinguda "per a qualsevol que busqui una experiència esportiva única en aquest segment i la bellesa distintiva del disseny italià.", afirma el mandatari de la marca italiana.

A nivell mecànic és d'esperar que el motor de combustió sigui el mateix 1.2 turbo dels Jeep Avenger i Fiat 600, però no és descartable l'arribada d'una versió més potent i esportiva. Pel que fa a la propulsió elèctrica el més probable és que faci servir opcions de tracció davantera o total, amb potències d'uns 150 CV i autonomies properes als 400 quilòmetres.

stats