Motor Novetats 08/09/2016

Alfa Romeo Giulia, rècord a Nürburgring (7:32)

La berlina italiana registra un temps estratosfèric, per davant de monstres com el Pagani Zonda, el Nissan GT-R, el BMW M4 o el 911 GT3 RS

Ferran Vital
1 min
Alfa Romeo Giulia, rècord a Nürburgring (7:32)

Quan es va presentar l'Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde, tot just ara fa un any, la casa va anunciar que el cotxe havia aconseguit una marca de 7:39 al vell traçat de Nürburgring Nordschleife. Tot just avui, un any després, el Giulia Quadrifoglio equipat amb la transmissió automàtica de 8 velocitats (d’origen ZF) ha aconseguit un temps rècord de 7:32 per completar una volta al mític traçat.

Un temps estratosfèric

El temps que ha registrat el Giulia és realment espectacular, ja que estableix un rècord per a la categoria. Per fer-nos-en una idea, només cal pensar que supercotxes com el Ferrari 458 Itàlia i el McLaren MP4-12 van trigar 7:28 en completar el mateix recorregut, o que el Porsche 911 (997) Turbo S va fer el mateix temps (7:32) que ha registrat el Giulia. Fins i tot el Giulia ha superat autèntics monstres com el Pagani Zonda F, el Porsche 911 GT3 RS o el Nissan GT-R, per posar alguns exemples.

Val a dir que l'Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde equipa un potent motor V6 turbo, de 2,9 litres de cilindrada capaç de lliurar 510 CV i un parell màxim de 600 Nm que entrega a les rodes del darrere. El seu rendiment és notable: la velocitat màxima arriba als 307 km/h, i disposa d’una acceleració de 0 a 100 en només 3,9 segons.

L’encarregat de portar el Giulia als seus límits al ring ha estat el pilot provador milanès Fabio Francia, campió de diverses categories 'sport' dels campionats italians i sempre lligat a l’estructura d’Alfa Romeo. Us deixem amb el vídeo del Giulia i el rècord a Nürburgring:

stats