Esportius
Motor Novetats 16/05/2021

Alfa Romeo Giulia GTA, només per a escollits (i afortunats)

Alfa Romeo revela els preus definitius de les versions radicals de la Giulia GTA i GTAm, amb quatre i dues places respectivament

2 min
Alfa Romeo Giulia GTA

A aquestes altures tothom sap que l’Alfa Romeo Giulia és la berlina més àgil i esportiva del mercat, i que les seves versions QV o Quadrifoglio Verde amb motor V6 -o de sis cilindres en V, si ho preferiu- d’origen Ferrari i que ofereixen 510 CV són una de les màquines amb motor de combustió més ben construïdes dels darrers anys, especialment en el segment de les berlines esportives.

Fa uns mesos ja vam anunciar que Alfa Romeo aniria més enllà amb les versions especials GTA i GTAm basades en el Giulia QV i que eleven les seves prestacions encara més enllà. Les sigles GTA (Gran Turismo Alleggerita) marquen una tradició i una dinastia especials a la marca llombarda, mentre que la lletra m de la versió GTAm fa referència a la paraula modificata, en referència a la preparació específica que presenta al tenir només dues places davanteres i pensada per a un ús intensiu al circuit com ara la gàbia de seguretat en cas d’accident o volteig, els vidres laterals de policarbonat o els arnesos de seguretat signats pels especialistes de Sabelt.

Interiors Alfa Romeo Giulia GTA
Interiors Alfa Romeo Giulia GTA
Interiors Alfa Romeo Giulia GTA

Mecànicament els GTA i GTAm mantenen el mateix bloc motor de sis cilindres en V d’origen Ferrari però elevant la seva potència fins als 540 CV, i gràcies a l’ús de materials més lleugers redueix el pes final en uns 100 quilos, cosa que li permet accelerar de 0 a 100 en 3,6 segons en el cas de la versió GTAm.

La preparació específica dels Giulia GTA i GTAm també inclou una posada a punt específica que inclou modificacions en el sistema de direcció i suspensió, millores aerodinàmiques a la carrosseria -més amplada de pas de roda, aleró posterior i altres millores- així com nous sistemes d’escapament amb tubs signats per Akrapovic, seients esportius específics i diversos elements de titani i fibra de carboni per alleugerir el pes final i fer honor al seu nom.

Alfa Romeo Giulia GTA
Alfa Romeo Giulia GTA
Alfa Romeo Giulia GTA

Finalment, el preu de les 500 unitats limitades que Alfa Romeo fabricarà de les dues versions -sense especificar com les repartirà entre els dos acabats- serà de 194.000 euros per a la versió GTA i de 199.500 en el cas de la versió GTAm. Tot i que són molts diners, cal recordar que un model equivalent com el BMW M5 CS té un preu superior, que arriba als 207.000 euros. 

stats